Primarul Sectorului 1 spune ca in CEx-ul PSD de duminica se va discuta despre amnistie si gratiere

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 16:51
3744 citiri
Primarul Sectorului 1 spune ca in CEx-ul PSD de duminica se va discuta despre amnistie si gratiere

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, sustine ca in sedinta Comitetului Executiv al PSD de duminica "se va veni cu o propunere" legata de o ordonanta de urgena pentru amnistie si gratiere.

"Se va discuta. Va fi pe ordinea de zi. Asa am stabilit la ultimul CEx si nu am avut nicio alta parere ca nu discutam. S-a luat act si secretarul general, dl Codrin Stefanescu, va pune pe ordinea de zi (...) Cu vot cu tot, adica sa inchidem. Ori e alba, ori e neagra, nu merge pe pierdut timpul. Se va veni cu o propunere, din ce stiu, si se va vota, e bine, nu e bine, si atunci stim clar, se face sau nu se face", a declarat Dan Tudorache pentru Stiri pe Surse.

In plus, el a precizat ca se va discuta despre adoptarea unei OUG, nu despre o posibila lege.

"Nu lege, stam cinci ani pe lege, care oricum nu va fi promulgata de presedinte. Nu, e vorba de ordonanta", a precizat Dan Tudorache.

In schimb, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a declarat ca, din punctul sau de vedere, ar trebui sa existe un "moment zero in care sa se discute despre amnistie si gratiere", adaugand ca nu stie daca va fi luata o decizie in acest sens in CEx PSD de duminica.

"Dupa CEx vom vedea daca se discuta sau nu (OUG pe amnistie si gratiere - n.red.) . Eu va spun dupa CEx. Nu stiu acum ce se va discuta. In acest moment, sunt mai multe proiecte. Eu nu am vazut in CEx in acest moment discutia despre amnistie si gratiere. (...) Fara indoiala in CEx se poate discuta orice fel de problema, fie ca discutam de legea peniilor, fie ca discutam de o astfel de ordonanta. (..)

Asa cum stiti eu am fost promotorul unei legi care vizeaza amnistia si gratierea. Este o lege care sta de doi ani in Parlament: Eu, personal, am spus ca ar trebui un moment zero in care sa se discute despre amnistie si gratiere. (...) La anumite legi importante cum este si aceasta trebuie si o decizie in CEx. Nu stiu daca se va lua in acest CEx", a declarat Florin Iordache, la Palatul Parlamentului.

Mai multi lideri ai PSD cer in continuare Guvernului Dancila sa adopte o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, insa premierul a declarat recent ca nu are in intentie asa ceva.

In schimb, atat sefa Executivului, cat si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au confirmat ca se lucreaza la o OUG privind Codurile Penale.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Cine ar câștiga alegerile dacă ar avea loc parlamentare duminica viitoare. PNL, pe locul doi SONDAJ
Cine ar câștiga alegerile dacă ar avea loc parlamentare duminica viitoare. PNL, pe locul doi SONDAJ
PSD ar obţine 37% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL - 20%, AUR - 14% şi de USR PLUS - 13%, conform unui Barometru al opiniei publice realizat de...
Sursa: Ziare.com