Radulescu sustine ca faptele de coruptie sa fie incluse in OUG pentru amnistie si gratiere

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 17:31
19919 citiri
Radulescu sustine ca faptele de coruptie sa fie incluse in OUG pentru amnistie si gratiere
Foto: Facebook/ Catalin Radulescu

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, luni, ca in ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea ar trebui sa fie incluse si faptele de coruptie, precizand ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va alege momentul cand va fi dat respectivul act normativ.

"Eu cred ca o discutam prea mult timp acest lucru. Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat. Asa cum am spus de multe ori, trebuia dat de mult. Dar vom vedea cand se va alege acest moment de catre ministrul Justitiei si de catre Guvernul Romaniei.

Domnul Tudorel Toader trebuie sa puna in practica acest lucru pentru ca el, dupa cum stiti, la Consiliul National, i s-a cerut expres de catre toata lumea ca sa puna in practica si sa vina cu o ordonanta de Guvern, cu un text de ordonanta cat de urgent posibil" a declarat Catalin Radulescu, luni la Parlament.

Intrebat daca in OUG privind amnistia si gratierea trebuie sa fie incluse si faptele de coruptie, social-democratul a raspuns afirmativ.

"Eu cred ca ordonata asta trebuie sa amnistieze. Asta e foarte clar ca asta vreti sa auziti de la mine, toate faptele, mai putin faptele care tin de chestiuni legate de violenta, de proxenetism, de violuri, de omoruri. Tot ceea ce este impotriva intimitatii persoanei, terorism. (...) Si fapele de coruptie (sa fie incluse in ordonanta - n.red.) ", a adaugat deputatul PSD.

Declaratia lui Radulescu vine in contextul in care presedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminica, la CN PSD, ca nu stie cand sau cum, dar PSD - ALDE are obligatia sa dea un OUG pe amnistie si gratiere, pentru a fi reparate toate nedreptatile care s-au facut in Justitie.

La randul sau, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, ca solutia amistiei si gratierii reprezinta, la acest moment, ultima solutie de indreptare a unor abuzuri, deoarece exista si alte metode legislative care pot fi adoptate.

Vezi si Claudiu Manda: Amnistia si gratierea se fac, nu se discuta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
O solicitare depusă de Cătălin Cherecheş a fost admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti vineri, 12 aprilie, şi au dispus scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare...
#OUG amnistie gratiere Catalin Radulescu, #deputat mitraliera ordonanta amnistie gratiere , #Tudorel Toader