Fost parlamentar UDMR: Aceasta coalitie de guvernare e nociva. O OUG pentru amnistie si gratiere ar fi o porcarie cat casa

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 16:41
7404 citiri
Fost parlamentar UDMR: Aceasta coalitie de guvernare e nociva. O OUG pentru amnistie si gratiere ar fi o porcarie cat casa
Foto: Facebook / Peter Eckstein-Kovacs

Actuala coalitie de guvernare este una "nociva" si cei care voteaza motiunea de cenzura depusa impotriva ei "au dreptate", spune fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs, apreciind ca o ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere ar fi "o porcarie cat casa".

Absolvent de drept, de patru ori parlamentar, senator sau deputat, fost consilier prezidential pe probleme ale minoritatilor si avocat, Peter Eckstein-Kovacs a demisionat din UDMR in luna iunie, dupa 28 de ani de activitate, acuzand uniunea ca a votat controversatele modificari la Codurile Penale "in cardasie" cu PSD.

Intrebat de Ziare.com daca este de parere ca parlamentarii ar trebui sa voteze joi motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Dancila, Peter Eckstein Kovacs a precizat: "Eu cred ca aceasta coalitie de guvernare este una nociva".

"Ca atare, cei care voteaza impotriva acestei majoritati parlamentare au dreptate", a adaugat acesta.

Pana la aceasta ora, UDMR nu a luat nicio decizie cu privire la votul pentru motiune, prin urmare nu este exclus ca senatorii si deputatii maghiari sa se abtina de la vot, reducand astfel la minimum sansele ca motiunea sa treaca si Guvernul Dancila sa pice.

Intrebat ce mesaj ar transmite alegatorilor partidele care nu vor vota nici pro, nici contra, Peter Eckstein-Kovacs a raspuns ca acestea ar fi "partide mai slabute de suflet".

"Desigur, si asta e o posibilitate. Insa, daca ne uitam la aritmetica parlamentara, atunci cand nu te pronunti la o motiune de cenzura inseamna ca te pronunti contra, de fapt, pentru ca nu dai vot 'pentru'. E un surogat...", a mai explicat fostul parlamentar UDMR.

Citeste mai multe despre:

Pe de alta parte, intrebat daca Romania se va descurca, totusi, pe plan european daca Guvernul Dancila supravietuieste motiunii de cenzura si preia presedintia Consiliului UE, Peter Eckstein-Kovacs s-a aratat convins de acest lucru.

"Nu e vorba de doamna Dancila sau de dl Dragnea, e vorba de Romania si cred ca se va face treaba. Cum se va face si cat folos ne va aduce, asta ramane de discutat. Dar eu nu cred ca ne vom face de ras", a punctat fostul consilier prezidential.

Insa declaratiile antieuropene date duminica seara de Liviu Dragnea "nu sunt de primit", spune acesta.

"Am vazut declaratiile si exista un pericol ca Romania sa se alinieze tarilor central si est-europene eurosceptice. Romania are un drum european, iar presedintele este pe acest drum si trebuie sustinut", a subliniat P.E.Kovacs.

Cat despre subiectul cel mai fierbinte al agendei politice - ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere - fostul parlamentar UDMR a subliniat raspicat: "o ordonanta se da in situatii de extrema urgenta".

"E cutremur, sunt inundatii, e molima, ciuma - atunci se da ordonanta de urgenta. Acum, ar fi o porcarie cat casa, ca sa il scape pe Dragnea", a conchis Peter Eckstein-Kovacs.

#UDMR motiune cenzura, #UDMR ordonanta amnistie gratiere , #UDMR