Guvernul a corectat OUG privind măsurile din energie, la o zi după aprobare. Ce modificare importantă a fost făcută

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 18:15
5199 citiri
Guvernul a corectat OUG privind măsurile din energie, la o zi după aprobare. Ce modificare importantă a fost făcută
Noile măsuri nu se aplică retroactiv FOTO Pixabay

Guvernul Ciucă s-a reunit în şedinţă online miercuri, 26 ianuarie, pentru a corecta Ordonanţa de Urgenţă în care au fost stabilite măsurile de compensare a facturilor la energie şi gaze naturale.

Potrivit unui anunț al guvernului, tema şedinţei a fost ”îndreptare eroare materială - neconcordanţă între conţinutul corpului principal şi anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022.”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că ”îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus max 10% de la 1100 la 1200 plus o abatere 10% în total 1320 mc.”

Ordonanţa de Urgenţă privind noile preţuri plafonate la energia electrică şi gaze naturale a fost adoptată marți de guvern. Noile măsuri nu se aplică retroactiv, guvernul stabilind și majorarea la 200.000 de lei a amenzilor pentru furnizorii care nu emit facturi corecte.

#ordonanta energie, #oug corectata, #guvern, #gaze naturale, #facturi, #Amenzi , #stiri politice