Dragnea anunta ca Ordonanta Teodorovici va fi adoptata vineri: Mai e nevoie de cateva reglaje

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 17:30
3993 citiri
Dragnea anunta ca Ordonanta Teodorovici va fi adoptata vineri: Mai e nevoie de cateva reglaje

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi seara ca ordonanta de urgenta anuntata de ministrul de Finante, care va cuprinde zeci de masuri fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019, va fi adoptata vineri intr-o noua sedinta de guvern.

"Maine vor adopta ordonanta. Mai era nevoie de cateva reglaje in ceea ce priveste formularile", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD nu a vrut insa sa explice presei ce modificari va suferi OUG fata de forma prezentata pe site-ul Ministerului de Finante.

"Explicatiile le primiti dupa ce va fi adoptata ordonanta", a fost raspunsul lui Dragnea.

Intrebat ce se va intampla cu Pilonul II de pensii, liderul PSD a spus ca "nu se va intampla nimic rau".

Dupa ce jurnalistii au insistat si au continuat sa ii puna intrebari pe aceasta tema, Liviu Dragnea a oferit cateva mici detalii.

"Banii nu vor putea fi retrasi pur si simplu. Au ramas sa discute in Guvern diseara si maine dimineata despre masuri prin care fondurile de pensii sa functioneze in continuare si sa aiba posibilitatea oamenii sa investeasca acei bani, iar in acelasi timp sa nu se puna problema functionarii acestui pilon de pensii

Vor stabili care sunt cele mai bune prevederi ca acele societati sa poata functiona in continuare iar cetatenii sa aiba posibilitatea sa aleaga daca vor sa mute banii sau sa ii investeasca in titluri de stat", a precizat Dragnea.

CES a dat aviz negativ pe Ordonanta Teodorovici

Consiliul Economic si Social a avizat negativ ordonanta de urgenta anuntata de ministrul de Finante.

"Fiecare parte din CES a dat aviz negativ", a declarat pentru Ziare.com Silvia Vlasceanu, vicepresedinte al Confederatiei Patronale "Concordia", membru in CES.

La randul sau, Dumitru Coarna, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, ne-a spus ca si patronatele, si sindicatele, cat si societatea civila au dat aviz negativ.

Totodata, el a precizat ca sedinta de azi a fost extraordinara, fiind convocata special pentru aceasta ordonanta pentru a putea intra in sedinta de guvern.

"Noi avem martea sedinta la ora 13:00. Azi a fost sedinta extraordinara doar pentru aceasta ordonanta. Au mai fost doua hotarari de guvern nesemnificative. Am incercat sa amanam votul, am propus amanarea votului. Dar trebuia sa avem 3 patrimi din numarul celor prezenti. Am votat 19, nu am indeplinit conditia pentru amanare", ne-a spus Dumitru Coarna.

De asemenea, el a afirmat ca are informatii potrivit carora forma ordonantei publicata pe site-ul Ministerului de Finante nu este finala.

"Eu am vazut forma prezentata in CES, forma de pe site-ul Ministerului de Finante. Am primit si noi informatii pe surse ca nu aceasta ar fi forma finala. Aceasta a fost si logica solicitarii amanarii votului pentru a primi forma finala. Am si eu informatia ca modificarile la Pilonul II vor fi altele decat cele din ordonanta prezentata", a subliniat Coarna.

Avizul CES este insa consultativ, dar pentru ca o ordonanta de urgenta se fie adoptata de Guvern este obligatoriu sa il obtina.

Citeste pe larg despre fiecare masura propusa prin OUG de Ministerul Finantelor:

Zeci de modificari fiscale si financiare de la 1 ianuarie 2019 - a fost publicat proiectul de OUG

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...