Oamenii de afaceri i-au scris lui Iohannis: Ordonanta Teodorovici pune Romania in pericol! Analizati-o in sedinta CSAT!

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 18:42
3982 citiri
Oamenii de afaceri i-au scris lui Iohannis: Ordonanta Teodorovici pune Romania in pericol! Analizati-o in sedinta CSAT!

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) a adresat o scrioare deschisa atat presedintelui Iohannis cat si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), care se va reuni, vineri, in sedinta. Oamenii de afaceri solicita discutarea Ordonantei Teodorovici, in conditiile in care aceasta risca sa declanseze o criza economica in tara si pericliteaza siguranta statului.

"Adresam CSAT in numele Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) o scrisoare deschisa prin care facem public demersul nostru de a solicita includerea pe agenda, incepand cu sedinta din 28 decembrie 2018, a unor subiecte care prin efectele lor preconizate asupra sectoarelor strategice din economie, respectiv energie, financiar si comunicatii, privesc siguranta nationala: impactul OUG adoptata de Guvernul Romaniei in sedinta din 21 decembrie 2018 asupra stabilitatii fiscale, predictibilitatii procesului legislativ si deficitului de forta de munca. CDR reprezinta companii romanesti si straine, mici si mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul Romaniei si angajeaza peste 1,2 milioane de oameni. Credem ca vocea noastra trebuie ascultata", se arata in scrisoarea deschisa a CDR.

Coalitia considera ca este timpul ca in agenda CSAT sa figureze subiecte de actualitate, care pot transforma intr-un mod ireversibil bunastarea Romaniei.

"Degradarea pana la eliminare a dialogului social din Romania, lipsa unei consultari reale si a unor analize de impact, modul pompieristic in care orice dorinta a guvernului se traduce aproape peste noapte in ordonante de urgenta, unele cu magnitudine greu de masurat, cum ar fi cea de anul trecut cu transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat sau acesta din 21 decembrie la care am facut referire mai sus, ne indreptatesc sa consideram ca este amenintata siguranta atat a investitiilor prezente cat si viitoare, cu impact direct si indirect asupra populatiei", mentioneaza reprezentatii CDR, care afirma ca aceasta coalitie "reprezinta nu numai vocea companiilor, dar si a angajatilor acestora, intr-o piata a muncii in care numarul de oameni activi este in scadere, fapt care reprezinta unul dintre cele mai importante riscuri de securitate nationala.

La acestea se adauga riscul fiscal: peste 230 de modificari anuale ale Codului Fiscal sunt nefiresti si denota o guvernare prin OUG in care Parlamentul a devenit o anexa a Guvernului", considera CDR.

In acelasi document se mai arata ca:

"Ordonanta de Urgenta din seara zilei de 21 decembrie, o zi simbolica pentru poporul roman, risca sa declanseze o criza a economiei romanesti prin lipsa oricarui studiu de impact, a unor norme metodologice, dupa cum toti specialistii din domeniu au subliniat din primul moment. (...)

Stimate Domnule Presedinte, dorim sa semnalam, si prin acest mod ca aceste metode atenteaza pe fond la siguranta nationala, aspect demn de a fi abordat in sedintele strategice ale CSAT".

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, CDR a organizat si o conferinta de presa in cadrul careia a explicat de ce Ordonanta Teodorocivi e periculoasa. In plus, oamenii de afaceri si-au exprimat interesul de a participa la sedinta de guvern de pe 21 decembrie, pentru a le explica si membrilor cabinetului Dancila ce greseala sunt pe cale sa faca, adoptand ordonanta. Executivul n-a tinut, insa, cont de parerile mediului de afaceri.

CDR este formata din Camera de Comert Americana in Romania (AmCham), Consiliul National al Intreprinderilor Private mici si mijlocii din Romania (CNIPMMR), Confederatia Patronala Concordia (Concordia), Consiliul Investitorilor Straini (FIC), Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER), Camera de Comert si Industrie Romana-Germana (AHK), Romanian Business Leaders (RBL) .

Citeste si:
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Premierul desemnat Nicolae Ciucă mai are timp până vineri să negocieze formarea unei majorități. Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, a spus că Nicolae Ciucă poate cumpăra timp...
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Sursa: NEWS.RO