O nouă specie de orhidee, descoperită de cercetătorii japonezi. Oamenii au admirat-o fără să știe ce este

Joi, 23 Martie 2023, ora 10:01
2074 citiri
O nouă specie de orhidee, descoperită de cercetătorii japonezi. Oamenii au admirat-o fără să știe ce este
Descoperirea a fost anunţată săptămâna trecută în Journal of Plant Research FOTO sci.news

O nouă specie de orhidee, ale cărei flori delicate roz şi albe arată ca sticla, a fost descoperită de oamenii de ştiinţă japonezi.

În ciuda prezenţei sale în parcuri şi grădini din Japonia, cercetătorii de la Universitatea Kobe au avut nevoie de 10 ani pentru a confirma că această plantă - „Spiranthes hachijoensis”, numită uneori „împletituri pentru doamne” datorită asemănării sale cu şuviţele de păr, era o specie necunoscută până în prezent.

„A fost o surpriză să descopăr o nouă specie de plantă spiralată, care este atât de comună încât poate fi văzută în parcuri, grădini şi printre plantele în ghivece”, a declarat joi cercetătorul principal Kenji Suetsugu pentru AFP.

Unele dintre eşantioane proveneau din „plante de ghiveci şi din grădini”, inclusiv cele păstrate la un liceu din centrul Gifu, Japonia, a spus profesorul.

„Cu aspectul său curios şi florile delicate care arată ca obiecte de sticlă, această floare este de mult timp apreciată”, a spus Universitatea Kobe într-un comunicat de presă.

Planta, cu florile sale spiralate, a fost menţionată chiar şi în cea mai veche antologie de poezii din Japonia, „Manyoshu”, datând din secolul al VIII-lea.

Descoperirea a fost anunţată săptămâna trecută în Journal of Plant Research şi orhideea a fost numită „Spiranthes hachijoensis”, deoarece multe exemplare au fost găsite pe insula Hachijojima, Tokyo.

#orhidee, #plante, #Japonia, #cercetare , #Japonia