Business Focus: „Taxele ar trebui să fie taxe, și nu biruri” – prioritățile economice ale României în anul electoral 2024

Americanii ofera pana la un milion de dolari pentru unul dintre fiii lui bin Laden

Vineri, 01 Martie 2019, ora 10:37
2807 citiri
Americanii ofera pana la un milion de dolari pentru unul dintre fiii lui bin Laden
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ofera o recompensa de pana la un milion de dolari pentru informatii cu privire la unul dintre fiii fostului lider al-Qaida, Osama bin Laden.

Hamza bin Laden este pe cale de a deveni liderul gruparii teroriste, conform oficialilor americani, care suspecteaza ca el se afla in apropierea granitei dintre Afganistan si Pakistan, scrie BBC.

In ultimii ani, el a publicat clipuri audio si videoclipuri in care le cere sustinatorilor sai sa atace SUA si aliatii sai ca razbunare pentru uciderea tatalui sau.

In 2011, fortele speciale americane l-au ucis pe Osama bin Laden in Abbottabad, Pakistan. Bin Laden s-a aflat in spatele atacurilor teroriste de pe 11 septembrie 2001 in care au murit aproape 3.000 de persoane.

Hamza bin Laden, despre care se crede ca are in jur de 30 de ani, a fost desemnat oficial de SUA ca fiind terorist acum doi ani. Departamentul de Stat sustine ca el s-a casatorit cu fiica lui Mohammed Atta, cel care a deturnat unul dintre cele patru avioane comerciale folosite in atacurile din 2001, intrand cu avionul in unul dintre turnurile World Trade Center in New York.

Scrisorile trimise de Osama bin Laden si gasite de trupele americane arata ca el il pregatea pe Hamza pentru a prelua conducerea al-Qaida.

Hamza bin Laden ar fi petrecut mai multi ani cu mama sa in Iran, unde ar fi avut loc si nunta, in timp ce alte informatii sugereaza ca el ar fi trait in Pakistan, Afganistan sau Siria.

"Consideram ca el se afla probabil la granita dintre Afganistan si Pakistan si va trece in Iran. Dar ar putea fi oriunde ... in Asia de sud si centrala", a declarat Michael Evanoff, secretar asistent pentru Securitatea Diplomatica.

SUA au invadat Afganistanul in 2001 si au dat jos regimul talibanilor, care oferea adapost al-Qaida. In ultimii ani, al-Qaida a fost eclipsata de Statul Islamic, care a organizat numeroase atacuri in Occident.

"Al-Qaida in aceasta perioada a fost relativ linistita, dar aceasta este o pauza strategica, nu o capitulare", a declarat Nathan Sales, coordonatorul antiterorism al SUA.

"Al-Qaida de astazi nu este stationara. Se reconstruieste si continua sa ameninte SUA si aliatii sai ... Sa fie clar, al-Qaida are in continuare capacitatea si intentia de a ne lovi", a adaugat el.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciucă afirmă că problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional FOTO
Ciucă afirmă că problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional FOTO
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a avut, joi, 29 februarie, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova Oleg Serebrian. Liderul PNL a afirmat că...
Nicușor Dan susține că va scăpa primăria de datorii pe final de mandat. În octombrie 2020, debitele „erau de 3 miliarde de lei”
Nicușor Dan susține că va scăpa primăria de datorii pe final de mandat. În octombrie 2020, debitele „erau de 3 miliarde de lei”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio...
#Hamza bin Laden recompensa SUA , #al Qaida