O saptamana cu Osama bin Laden

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 19:27
1678 citiri
O saptamana cu Osama bin Laden
Foto: Arhiva

Noman Benotman, un fost lider al Grupului de luptatori islamici libian, a petrecut o saptamana cu Osama bin Laden, in 2000.

Noman, in varsta de 43 de ani, a fost dedicat razboiului sfant al jihadului islamic, iar in vara anului 2000 a participat la o conferinta, in Kandahar, cartierul general al talibanilor din Afganistan. Intr-o modesta casa din oras s-a intalnit cu liderul al Qaida, Osama bin Laden, informeaza The Sun.

"Bin Laden este un tip foarte carismatic, unul dintre cei mai carismatici tipi pe care ii veti intalni vreodata in viata voastra", dezvaluie Noman.

"E foarte calm, rece, dar nu e infricosator. Intalnirea a fost extraordinara. Multi oameni au venit din toata lumea in Afganistan, pentru a asculta planurile lui bin Laden".

Ca si bin Laden, Noman a luptat impotriva sovieticilor in Afganistan, intre 1989 si 1992, iar mai tarziu i s-a alaturat in Sudan.

Noman spune despre bin Laden: "Puteti vorbi cu el, este foarte modest. El poate fi foarte linistit si poata sta si o jumatate de ora fara sa spuna un cuvant, doar sa asculte si sa zambeasca. Asta e bin Laden. El este un om inteligent, carismatic, un lider. Dar este un vizionar, nu un strateg".

Astazi Noman are o familie care locuieste la Londra. El este devotat luptei fundamentaliste. "Copii mei invata la scoli normale britanice si au un accent englez".

Nascut in Libia, intr-o familie aristocratica, Noman a avut success in afaceri, inainte de a trece la extremism si de a deveni un lider al miscarii islamice.

El a privit la TV evenimentele din SUA din 11 septembrie 2001. "Am crezut ca singurul grup in stare sa faca acest lucru a fost cel al lui bin Laden. Al Qaida nu are de gand sa renunte. Al Qaida este inca o organizatie care functioneaza, avand mijloace moderne de comunicare", spune Noman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Osama bin Laden, #intalnire Bin Laden, #discutii Bin Laden, #Bin Laden atentate SUA , #al Qaida
Comentarii