Inca o teorie surpriza in cazul uciderii lui bin Laden - Ce s-a intamplat cu trupul teroristului

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:27
6037 citiri
Inca o teorie surpriza in cazul uciderii lui bin Laden - Ce s-a intamplat cu trupul teroristului
Foto: Facebook/The White House

Resturile umane ale fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden au fost aruncate de agentii serviciilor speciale americane intr-o zona muntoasa din Pakistan, dupa operatiunea din mai 2011, sustine jurnalistul de investigatii Seymour Hersh, potrivit London Review of Books.

"Dupa anuntul presedintelui SUA, Barack Obama, ca Osama bin Laden fusese ucis intr-o operatiune speciala, toata lumea astepta sa vada un corp. In schimb, jurnalistilor li s-a spus ca trupul lui ben Laden fusese dus pe portavionul USS Carl Vinson, care era in Marea Arabiei, iar de acolo a fost aruncat in apa, dupa o slujba funebra musulmana", aminteste Hersh, distins cu Premiul Pulitzer.

Insa surse citate de Hersh sustin ca trupul liderului terorist nu a fost niciun moment la bordul portavionului.

Ipoteza surpriza in cazul uciderii lui bin Laden: Un laureat Pulitzer acuza Casa Alba de minciuna

"Un consultant al Centrului pentru Operatiuni Speciale mi-a spus ca resturile umane au fost fotografiate si identificate la o baza militara din Afganistan. Apoi, trupul neinsufletit a fost preluat de Agentia Centrala de Informatii (CIA). Presei i s-a transmis ca a fost dus pe portavionul Carl Vinson. Un alt consultant mi-a spus ca nu a existat nicio inhumare in mare", a explicat Hersh.

Resturile umane au fost imprastiate dintr-un avion in Muntii Hindukush, la frontiera dintre Afganistan si Pakistan, precizeaza Seymour Hersh, care acuza Administratia Barack Obama ca minte in legatura cu circumstantele eliminarii fostului lider Al-Qaida.

Seymour Hersh sustine, in London Review of Books, ca Administratia Obama a cooperat strans cu serviciile de informatii pakistaneze pentru asasinarea liderului Al-Qaida, explicand ca seful Statului Major al armatei pakistaneze si directorul Agentiei pakistaneze de Informatii stiau de operatiunea americana. Administratia Obama sustine ca autoritatile pakistaneze nu fusesera informate in avans despre operatiune.

Teorie surprinzatoare - a mintit Obama in cazul uciderii lui bin Laden? Casa Alba reactioneaza

Presedintia Statelor Unite a respins acuzatiile privind ascunderea adevarului privind circumstantele eliminarii fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, explicand ca sunt "lipsite de fundament". "Sunt prea multe inexactitati si afirmatii lipsite de fundament in aceste acuzatii", a reactionat Ned Price, un purtator de cuvant al Casei Albe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Osama bin Laden trup, #Osama bin Laden moarte, #Osama bin Laden SUA , #stiri Osama bin Laden