Adevaratul motiv pentru care nu au fost publicate fotografii cu Bin Laden executat. Cum a murit teroristul

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 11:39
17939 citiri
Adevaratul motiv pentru care nu au fost publicate fotografii cu Bin Laden executat. Cum a murit teroristul
Foto: US Navy

Robert O'Neill, un fost membru SEAL care sustine ca este cel care l-a impuscat pe Osama bin Laden in 2011, a scris o carte despre aceasta misiune, in care prezinta pas cu pas tot ce s-a intamplat in urma cu sase ani.

Iar noi si noi informatii continua sa apara, existand deja si o ipoteza pentru care nu au fost publicate fotografii cu cadavrul teroristului.

In volumul "The Operator", lansat in urma cu cateva zile, Robert O'Neill, care a participat la circa 400 de misiuni, printre care si cea din Abbottabad, Pakistan, in urma careia a fost ucis Bin Laden, relateaza firul evenimentelor.

Acesta povesteste ca impreuna cu colegii sai din SEAL ajunsese in adapostul lui Bin Laden, situat pe trei etaje, unde locuiau trei din cele patru sotii ale teroristului, impreuna cu 17 copii ai acestuia. Au dat repede de unul dintre fiii lui Bin Laden, Khalid, care era inarmat cu un AK-47, informeaza Business Insider.

"Khalid, vino aici!", i s-a adresat unul dintre membrii SEAL. "Ce?", a fost ultimul sau cuvant, inainte de a fi impuscat in cap, arata Herald Sun.

Au urmat cautarile la etajul trei. In dormitorul teroristului au fost gasite doua femei si Bin Laden. Mai inalt si mai slab decat il stia din poze O'Neill, dupa cum marturiseste el, Bin Laden isi tinea mainile pe umerii uneia dintre ele. Trebuia actionat foarte repede, pentru ca exista pericolul ca cei trei sa-si fi pus veste cu explozibil, alertati de zgomot.

"In mai putin de o secunda, am tintit peste umarul drept al femeii (langa care se afla Bin Laden - n. red.) si am apasat pe tragaci de doua ori", scrie in carte O'Neill. Capul lui Bin Laden s-a despicat si el a cazut. "I-am mai tras un glont in cap, ca sa fiu sigur", mai scrie militarul.

Desi in carte O'Neill isi asuma rolul de a fi tras gloantele care i-au fost fatale fondatorului Al-Qaida, exista si alte versiuni. Toate arata insa ca O'Neil l-a impuscat la un moment dat in cap pe Bin Laden.

Intr-un articol publicat de The Intercept se arata ca O'Neil l-ar fi ciuruit pe Bin Laden la nivelul capului, astfel incat acesta pur si simplu s-a deschis in forma de "V" la nivelul fruntii.

In cartea lui O'Neil, insusi militarul admite ca a fost nevoie de ceva efort pentru a aduce laolalta bucatile de tesut desprinse de gloante, astfel incat teroristul sa poata fi fotografiat pentru identificare.

Se pare ca nu doar atat a indurat Bin Laden. Conform SOFREP, un site al unor fosti membri SEAL, mai multi militari SEAL ar fi tras apoi in cadavru. Jack Murphy, de la SOFREP, sustine ca doua surse i-au povestit ca, in final, cadavrul teroristului ajunsese sa aiba peste 100 de gloante.

Imaginea lui Bin Laden ciuruit de gloante ar fi dat nastere unui scandal international. Ar fi putut fi deschisa o ancheta, care ar fi adus la suprafata si alte operatiuni, activitati pentru care multi ar face orice sa ramana ingropate, a declarat Murphy.

Dupa ce corpul lui Bin Laden a fost dus in Afganistan pentru a fi identificat, a fost transportat pe mare. Undeva in Marea Arabiei, in 2 mai 2011, s-au citit cateva randuri cu tenta religioasa, dupa care cadavrul a fost lasat sa cada in apa.

Nu este prima carte care are la baza misiunea SEAL din 2011. In urma cu cinci ani, si Matt Bissonnette a scris o astfel de carte. Pentru aceasta carte, autorul a fost amenintat cu instanta.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

CSAT a dispus „măsuri de întărire a Forțelor Armate Române”, în contextul atacurilor ruse de la granița României cu Ucraina
CSAT a dispus „măsuri de întărire a Forțelor Armate Române”, în contextul atacurilor ruse de la granița României cu Ucraina
CSAT a dispus, miercuri, 21 februarie, măsuri de întărire a Forţelor Armate Române, inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care să răspundă cerinţelor de apărare a României,...
REPER: Comasarea alegerilor va crește pericolul acaparării scenei politice de către partide extremiste. „PSD şi PNL au pierdut deja sprijinul alegătorilor”
REPER: Comasarea alegerilor va crește pericolul acaparării scenei politice de către partide extremiste. „PSD şi PNL au pierdut deja sprijinul alegătorilor”
Deputata Oana Cambera, vicepreşedinta partidului REPER şi deputatul Andrei Lupu au avertizat miercuri, 21 februarie, că o decizie a coaliţiei de guvernare privind comasarea alegerilor va...
#carte ucidere Osama bin Laden, #detalii moarte Bin Laden, #The Operator Robert O Neill , #ucis