Ziare.com

Barack Obama a anulat trei misiuni de ucidere a lui Osama bin Laden

de Maria Galea
Marti, 21 August 2012, ora 23:21

   

Barack Obama a anulat trei misiuni de ucidere a lui Osama bin Laden
Presedintele american Barack Obama a anulat trei operatiuni de ucidere a lui Osama bin Laden, fostul lider al-Qaeda, inainte de a merge pana la capat, la insistentele secretarului de Stat, Hillary Clinton.

Declaratia apartine jurnalistului Mich Miniter si se regaseste in paginile cartii "Leading from Behind: The Reluctant President and the Advisors Who Decide for Him", relateaza Indian Express.

Potrivit Indian Express, Miniter citeaza surse din cadrul Comandamentului pentru operatiuni speciale al SUA.

Mich Miniter sustine ca operatiunile au fost anulate in ianuarie, februarie si martie 2011, la insistentetele consilierei sale Valerie Jarrett, iar Hillary Clinton este "principala forta din spatele uciderii lui Osama bin Laden".

De asemenea, Miniter scrie in cartea sa ca Leon Panetta, pe vremea aceea directorul CIA si David Petraeus, fostul sef al fortelor NATO din Afganistan, au jucat un rol important in prinderea si uciderea liderului al-Qaeda.

"A refuzat (Barack Obama, n.red.) sa se implice chiar si in problemele mici legate de bin Laden. Se temea ca va fi tras la raspundere pentru un raid riscant care in mod tragic ar fi putut sfarsi prost", a explicat Rich Miniter.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2080 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor