Fiii lui bin Laden denunta executia arbitrara a tatalui lor

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 11:17
5146 citiri
Fiii lui bin Laden denunta executia arbitrara a tatalui lor
Foto: The New York Times

Fiii lui Osama bin Laden acuza Statele Unite ca au violat drepturile omului atunci cand au ordonat "executia arbitrara" a tatalui lor de catre un comando american la 2 mai.

Intr-un comunicat publicat de New York Times, fiii lui Osama bin Laden se intreaba de ce tatal lor "nu a fost arestat si judecat pentru dezvaluirea adevarului".

In comunicatul, semnat de catre Omar bin Laden, unul dintre fiii lui Osama bin Laden, se cere, de asemenea, eliberarea celor trei sotii si copiilor liderului al-Qaida, care se aflau in casa din Abbottabad si care acum sunt in custodia autoritatilor pakistaneze.

"Executia arbitrara nu este o solutie pentru probleme politice", adauga fiul liderului terorist, in comunicatul care ridica semne de intrebare asupra "decentei unui astfel de asasinat in care (...) dreptul international a fost incalcat in mod deschis".

Al-Qaida sustine ca inregistrarea video cu bin Laden difuzata de SUA este falsa

Ziarul american precizeaza ca Omar bin Laden este fiul pe care Osama bin Laden l-a avut cu o alta sotie, Najwa. Niciunul dintre fratii sai nu este numit in comunicatul scris in numele lor.

"Vrem sa amintim lumii ca Omar bin Laden, cel de-al patrulea fiu al tatalui nostru, a fost intotdeauna in dezacord cu el in ceea ce priveste violenta ca atare si i-a trimis intotdeauna tatalui nostru mesaje in care il ruga sa isi schimbe maniera de a actiona. subliniind ca niciun civil nu trebuie luat ca tinta in nicio circumstanta", continua textul.

Osama bin Laden nu a fost ucis de americani, a murit de boala - Iran

Imediat dupa moartea lui bin Laden, mostenitorii liderului al Qaida calificasera drept "inacceptabila" si "umilitoare" aruncarea trupului sau neinsufletit in mare.

Un grup de senatori va vedea fotografii cu bin Laden mort

In timp ce fiii lui bin Laden protesteaza fata de modul in care a murit tatal lor, un grup de senatori americani se pregateste sa vada fotografii cu Osama bin Laden mort.

Potrivit Politico, Joe Lieberman, presedintele comitetului pentru servicii armate din Senatul american a fot unul dintre cei care a primit invitatia de a viziona, la sediul CIA din Virginia, dovezile legate de moartea liderului al Qaida.

Presedintele american Barack Obama a decis saptamana trecuta ca nu va da publicitatii fotografiile cu cadavrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bin laden fii, #Omar bin Laden, #bin laden judecata, #mostenitori bin laden , #ucis