Obama a decis: Nu va face publice fotografiile cu Osama mort

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 04 Mai 2011, ora 20:50
4260 citiri
Obama a decis: Nu va face publice fotografiile cu Osama mort

Presedintele american Barack Obama a decis sa nu dea publicitatii fotografiile care il infatiseaza pe liderul terorist Osama bin Laden mort.

Mai multe organizatii de presa au obtinut confirmarea acestie decizii, printre care NBC News si The Guardian.

Nu se stie deocamdata motivul care a stat la baza acestei decizii, insa sunt voci care spun ca s-a luat in considerare faptul ca fotografiile ar face din Osama un "martir".

Senatorul american Kelly Ayotte a anuntat insa presa americana, miercuri, ca a vazut fotografiile cu liderul al Qaida si ca l-a recunoscut pe acesta, in pofida faptului ca imaginile sunt socante.

"Le-am vazut. Un alt senator mi le-a aratat. In opinia mea, este el", a spus senatorul republican de New Hampshire. Kelly Ayotte este membru in Comitetul senatorial pentru serviciile armate.

Anterior, Fox News a relatat ca a vorbit cu un inalt oficial american care i-a confirmat ca a vazut imaginile, ca sunt "socante", si ca arata cu claritate cum o parte a capului lui bin Laden a fost impuscata si s-a desprins, dezvaluind fragmente de craniu si creier.

Un oficial guvernamental a precizat ca administratia are la dispozitie o multime de imagini din care sa aleaga, insa majoritatea sunt socante, intrucat Osama a fost impuscat deasupra ochiului stang.

CIA a fost insarcinata cu alegerea catorva imagini care pot fi aratate publicului, insa ultimul cuvant il are Casa Alba.

Oficialii au de ales din trei seturi de fotografii care au ajuns la Casa Alba luni:

1. Imagini cu cadavrul lui Osama bin Laden intr-un hangar din Afganistan. Aceasta este imaginea cel mai usor de recunoscut, dar si cea mai socanta, intrucat bin Laden are o rana deschisa in frunte si e plin de sange.

2. Imagini de la inmormantarea in mare de la bordul navei USS Carl Vincent, inainte si dupa ce Osama a fost infasurat in lintoliu.

3. Imagini de la raidul propriu-zis, inclusiv cu cei doi frati omorati, cu fiul adolescent al lui Osama, ucis si el, si cadre din interiorul complexului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Osama bin Laden ucis, #osama bin laden fotografii ucis , #ucis