Casa Alba ar putea da publicitatii primele imagini cu Osama bin Laden mort

Autor: Ana Ilie
Marti, 03 Mai 2011, ora 18:00
3834 citiri
Casa Alba ar putea da publicitatii primele imagini cu Osama bin Laden mort

Casa Alba va face publice, marti seara, primele imagini cu liderul terorist Osama bin Laden mort. Aceste imagini vor deveni, cu siguranta, spun expertii, cele mai vizionate din istoria recenta.

In cursul zilei de marti au aparut primele informatii potrivit carora Administratia Obama ar putea face publice aceste imagini, pe fondul scepticismului public cu privire la uciderea teroristului numarul unu al lumii, transmite CNN.

Deocamdata nu este limpede cand si daca va avea loc marea dezvaluire: desi CNN are confirmarea ca fotografiile vor fi date publicitatii marti, NBC a obtinut o dezminitire de la un oficial de la Casa Alba, care spune ca deocamdata nu va fi aratata nicio imagine si rapoartele vehiculate pe Internet nu sunt corecte.

Un oficial guvernamental a precizat insa ca administratia are la dispozitie o multime de imagini din care sa aleaga, insa majoritatea sunt socante, intrucat Osama a fost impuscat deasupra ochiului stang.

Publicarea imaginilor nu a fost facuta mai devreme deoarece, sustin surse din Casa Alba citate de CNN, nu toata lumea e convinsa, din motive lesne de inteles, ca fotografiile trebuie aratate lumii intregi.

CIA a fost insarcinata cu alegerea catorva imagini care pot fi aratate publicului, insa ultimul cuvant il are Casa Alba.

Oficialii au de ales din trei seturi de fotografii care au ajuns la Casa Alba luni:

1. Imagini cu cadavrul lui Osama bin Laden intr-un hangar din Afganistan. Aceasta este imaginea cel mai usor de recunoscut, dar si cea mai socanta, intrucat bin Laden are o rana deschisa in frunte si e plin de sange.

2. Imagini de la inmormantarea in mare de la bordul navei USS Carl Vincent, inainte si dupa ce Osama a fost infasurat in lintoliu.

3. Imagini de la raidul propriu-zis, inclusiv cu cei doi frati omorati, cu fiul adolescent al lui Osama, ucis si el, si cadre din interiorul complexului.

Americanii nu au luat doar imagini din complexul din Abbottabad: ei au mai confiscat 10 hard drive, 5 computere si peste 100 de dispozitive de stocate de informatii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Osama bin Laden, #Osama bin Laden ucis, #osama bin laden fotografii, #osama bin laden fotografii mort , #ucis
Comentarii