Rromii din Franta pacalesc autoritatile printr-un "du-te vino" peste granite

Joi, 24 Iulie 2008, ora 13:33
2247 citiri
Rromii din Franta pacalesc autoritatile printr-un "du-te vino" peste granite

Rromii originari din Romania au probleme si in Franta, nu numai in Italia, iar autoritatile de la Paris cer Bucurestiului, dar si institutiilor europene, sa contribuie la solutionarea unei situatii acute si dificile, pentru toate partile.

In centrul orasului Saint Etienne, 80 de rromi din Romania stau de o saptamana in corturi instalate in centrul localitatii. Ei au fost expulzati, joia trecuta, dintr-o scoala dezafectata, transmite, joi, Radio France Internationale.

Primarul orasului afirma ca in scurt timp, viza lor de turism de trei luni va expira si ca autoritatile municipale nu vor ca ei sa se instaleze din nou in cladiri abandonate.

Intr-un comunicat anterior, se mentiona ca initial se optase pentru un tratament mai social, dar la jumatatea lunii iulie, dupa plecarea a 50 de voluntari care beneficiasera de ajutorul de intoarcere in Romania, venisera rapid inapoi cam tot atatia cati plecasera.

O experienta asemanatoare a avut orasul Nantes, unde cu cat tratamentul este mai bun, cu atat numarul candidatilor la imigrare creste, sustin autoritatile locale franceze.

In nordul Frantei, in orasul Lille, aproximativ 50 de rromi originari din Romania au instalat, tot provizoriu si tot inainte de o evacuare cu politia, o tabara.

De la inceputul anului, aproximativ 250 de persoane au beneficiat de ajutorul de intoarcere, scrie ziarul regional "Vocea nordului", in editia de miercuri. Dar cum aratau intr-un comunicat alesii partidului radical de stanga de la Saint Etienne, "de fiecare data cand o familie se intoarce in tara de origine", este inlocuita de o alta.

Pentru a respecta legea, ca dupa trei luni de sedere in Franta trebuie sa plece, vreo 40 de rromi din Romania, insotiti de jurnalisti, au plecat dintr-o tabara din apropierea Parisului, au trecut frontiera in Belgia si au reintrat imediat in Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Yusuf Yazici, mijlocaşul ofensiv al echipei Lille, a fost victima unei tentative de jaf luni, relatează La Voix du Nord . Hoţii au încercat pătrunderea în locuinţa sa cu ajutorul unui...
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
#rrom, #Franta, #roman, #Lille, #granita, #Belgia , #stiri Lille