Atletul fără picioare care și-a ucis iubita de Ziua Îndrăgostiților a cerut eliberarea din închisoare. Decizia instanței

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 10:02
2939 citiri
Atletul fără picioare care și-a ucis iubita de Ziua Îndrăgostiților a cerut eliberarea din închisoare. Decizia instanței
Oscar Pistorius și Reeva Steenkamp

Cererea de eliberare condiţionată a fostului campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius, condamnat la închisoare pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în urmă cu zece ani, a fost respinsă vineri, a anunţat avocata familiei victimei, citată de AFP.

"Nu ştiu din ce motive a fost respinsă cererea, am fost informaţi doar că a fost respinsă şi că va fi examinată din nou peste un an", a declarat Tania Koen. Dimineaţa a avut loc o audiere în faţa unei comisii ad-hoc care urma să informeze avocaţii celor două părţi după deliberare.

Koen a precizat, anterior, că părinţii modelului Reeva Steenkamp, ucisă de Pistorius în urmă cu zece ani, se opun solicitării acestuia de eliberare condiţionată.

Oscar Pistorius, un atlet cu ambele picioare amputate, triplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, şi-a câştigat celebritatea după ce a fost fost autorizat să concureze, cu ajutorul unor proteze de carbon, în probele de 400 m şi 4x400 m rezervate sportivilor valizi la Jocurile Olimpice din 2012, desfăşurate la Londra, unde a fost purtătorul de drapel al Africii de Sud la ceremonia de închidere.

În culmea gloriei, el a împuşcat-o pe iubita sa Reeva Steenkamp în noaptea de Sfântul Valentin (13/14 februarie) a anului 2013, fiind condamnat în apel la 13 ani şi 5 luni de închisoare, în noiembrie 2017.

El este eligibil pentru eliberarea condiţionată începând din iulie 2021, iar comisia a analizat comportamentul său în închisoare, starea psihică şi mentală, precum şi riscurile de recidivă.

Lunga procedură, demarată în urmă cu un an, a inclus între altele o întâlnire, anul trecut, cu părinţii victimei, care s-au declarat şocaţi la momentul respectiv de ideea eliberării ucigaşului fiicei lor.

#Oscar Pistorius, #Reeva Steenkamp, #atlet, #crima, #decizie , #stiri din sport