Filmul propus de Romania la Oscar a fost primit cu multa curiozitate la Los Angeles

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 12:39
6746 citiri
Filmul propus de Romania la Oscar a fost primit cu multa curiozitate la Los Angeles
Foto: Sieranevada

Propunerea Romaniei la Oscar, la sectiunea "cel mai bun film intr-o limba straina", lungmetrajul "Sieranevada", in regia lui Cristi Puiu, este amplu promovat in aceasta perioada in SUA, la Los Angeles.

Pana pe 6 decembrie, la Los Angeles sunt programate mai multe proiectii speciale ale filmului si intalniri cu presa si critica americana. Filmul va putea fi vazut la Rodeo Screening Room, Arclight Cinemas Sherman Oaks, Landmark Theaters si nu numai.

Publicul larg nu poate participa la proiectii, acestea fiind deschise doar membrilor Academiei, cei care voteaza. Vor asista, insa, si jurnalisti si profesionisti din industria cinematografica, au declarat pentru Ziare.com cei care se ocupa de promovarea filmului.

Pentru moment se stie ca vor participa jurnalisti de la publicatiile L.A. Times, Deadline Hollywood, Sight & Sound si nu numai, care in fiecare an fac recenzii ale filmelor ce intra in cursa pentru Oscar.

Actorii Rolando Matsangos si Judith State, care fac parte din distributie, sunt prezenti la toate proiectiile.

Primit "cu multa curiozitate" in SUA

Am vrut sa stim cum a fost primit in SUA filmul care, pana acum, a fost premiat de doua ori la Festivalul de Film de la Chicago, iar dupa ecranizarea de la Cannes a fost deopotriva elogiat si ironizat.

"Cu multa curiozitate. Sieranevada a starnit, inca din vara, o parte din critica americana prezenta la Cannes. Asteptam cu interes si cronicile.

Pana acum, la proiectiile organizate in L.A, filmul a fost primit destul de bine", au declarat pentru Ziare.com cei care se ocupa de promovarea lungmetrajului in SUA.

"Sieranevada", care ii are in distributie pe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga, Ilona Brezoianu, a avut premiera, in cinematografele din Romania, la inceputul acestei toamne.

Actiunea filmului se petrece la trei zile de la atentatul din redactia publicatiei pariziene Charlie Hebdo si la 40 de zile dupa moartea tatalui personajului.

Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de sotia sa, in sanul familiei reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor.

"Sieranevada" este al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu.

Propunerea din 2016 a Romaniei pentru premiile Oscar 2016 a fost "Aferim!", realizat de Radu Jude.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sieranevada proiectat SUA, #Sieranevada proiectii SUA, #Sieranevada Oscar, #Sieranevada Cristi Puiu, #Sieranevada cel mai bun film strain , #filme