Ziare.com

Oscar - Noi reguli privind diversitatea si incluziunea, pentru eligibilitatea productiilor la categoria "cel mai bun film"

Miercuri, 09 Septembrie 2020, ora 11:44

   

Oscar - Noi reguli privind diversitatea si incluziunea, pentru eligibilitatea productiilor la categoria "cel mai bun film"
Academia americana de film (AMPAS) a anuntat miercuri noi reguli privind diversitatea si incluziunea pentru ca o productie sa fie eligibila la categoria "cel mai bun film" a premiilor Oscar.

Pentru ca o productie sa fie luata in considerare pentru categoria "cel mai bun film" trebuie sa indeplineasca criterii care sunt incluse in doua din patru norme: Standard A "Onscreen Representation, Themes and Narratives", Standard B "Creative Leadership and Project Team", Standard C "Industry Access and Opportunities" si Standard D "Audience Development".

Fiecare norma are criterii care cer includerea persoanelor din grupuri subreprezentate, precum femeile, persoane din grupuri etnice sau rasiale subreprezentate, din comunitatea LGBTQ+ si persoane cu dizabilitati fizice si cognitive.

De exemplu, Standard A prevede ca cel putin unul dintre actorii principali sau secundari sa apartina unui grup etnic sau rasial minoritar; distributia trebuie sa fie formata in proportie de 30% din actori din cel putin doua grupuri subreprezentate; si/sau tema principala sa fie centrata pe un grup subreprezentat.

Pentru galele Oscar din 2022 si 2023, un film va fi inscris impreuna cu un formular confidential Academy Inclusion Standards, desi indeplinirea plafonului de incluziune nu va fi ceruta pana in 2024, la a 96-a ceremonie.

Pana acum, aceasta este singura categorie a premiilor Oscar la care se aplica noile norme.

Presedintele AMPAS, David Rubin, si CEO-ul Academiei, Dawn Hudson, au transmis: "Deschiderea trebuie sa fie mai mare pentru a reflecta populatia globala diversa atat in crearea filmelor, cat si in ceea ce priveste publicul. Academia si-a luat angajamentul de a juca un rol vital in sprijinirea acestui lucru sa devina realitate".

Noile norme au fost intocmite de un grup de lucru condus de guvernatorii Academiei DeVon Franklin si Jim Gianopulos. A fost folosit un model inspirat de British Film Institute Diversity Standards, folosit pentru eligibilitatea privind finantarea si pentru anumite categorii ale premiilor BAFTA, iar AMPAS s-a consultat si cu Sindicatul producatorilor americani (Producers Guild of America).
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Oscar cultura Film academia de film SUA
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2117 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-au dus dracu' și Oscarurile...

Poate să fie cea mai cea interpretare a lui Shakespeare. Dacă nu e cu femei negre gay defavorizate de societatea albă opresoare n-are nicio șansă...

 

ce gay, zi mai bine trans exinclusive

desi trans are deja conotatie opresoare masculina

idi otii vor inventa altceva foarte repede, dezaxatii trebuie sa se simta superiori

unde mai pui c Oascar e nume masculin

mai bine melc, ca acela e cum vrea el
dar face melci mci

transii nici atata

oricum ai lua-o, e un ra hat fara margini

mai bine si-ar consuma energia span zurandu-se

 

Asta nu prea mai e economie de piată

Turcii si chinezii ar observa că asta nu prea mai e economie de piată.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor