"Cainele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, propunerea Romaniei la Oscar 2015 (Video)

Joi, 14 August 2014, ora 15:38
3729 citiri
"Cainele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, propunerea Romaniei la Oscar 2015 (Video)

Filmul "Cainele japonez", lungmetrajul de debut al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, va fi propus de Romania pentru editia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film strain".

Afirmatia ii apartine lui Mihail Kogalniceanu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei, iar decizia a fost luata de un juriu format din realizatorul Eugenia Voda, criticii de film Magda Mihailescu, Dana Duma, Irina Margareta Nistor, Iulia Blaga si Mihai Chirilov, arata Mediafax.

"Faptul ca a fost propus este un semn de apreciere din partea criticilor de film de aici, ceea ce ma bucura, si nu numai a criticilor, ci a oamenilor din lumea filmului, ceea ce ma bucura", a declarat Tudor Cristian Jurgiu.

"Nu gasesc un film nici mai putin reprezentativ sau mai reprezentativ. Cred ca filmul 'Cainele japonez' a marcat media slabirii calitatii filmului romanesc, care a incheiat - pana acum cel putin - noul val al tanarului cinema romanesc", a spus criticul de film Tudor Caranfil.

"Ma bucur. Este o propunere desteapta. Sper sa placa si peste Ocean. Este un film sensibil", a declarat Tudor Giurgiu, care a fost si producatorul filmului.

"Eu am votat 'Roxanne'. 'Cainele japonez' are avantajul prezentei lui Victor Rebengiuc, dar nu stiu daca neaparat asta functioneaza peste Ocean. Ar fi o sansa sa fie mai compatibil cu subiectul, sa vibreze (cei de la Academia de film americana, n.r.) la subiectul acesta. E o tara preponderent de imigranti, chiar daca sunt la a doua - a treia generatie. Sper sa functioneze", a declarat si criticul de film Irina Margareta Nistor.

"Sunt de acord cu propunerea. Acum astept sa vad daca este luat in seama, ceea ce nu s-a intamplat pana acum cu filmul romanesc. Deci, nu-mi fac niciun fel de speranta. Filmul este bun si fara sa fie premiat la Oscar", a sustinut Victor Rebengiuc.

"Cainele japonez", care spune povestea emotionanta a reconcilierii dintre un tata si fiul lui, plecat de ani multi din tara, are la baza un scenariu de Ioan Antoci. Din distributie fac parte actorii Serban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Draganescu, Alexandrina Halic si Laurentiu Lazar.

Propunerea Romaniei trebuie trimisa Academiei de film americane pana la data de 1 octombrie a anului in curs.

Citeste si:
Liderii PNL speră că Ciucă va pica în Parlament. Ce plan a conceput Florin Cîțu - surse
Liderii PNL speră că Ciucă va pica în Parlament. Ce plan a conceput Florin Cîțu - surse
Liderul PNL Florin Cîțu și apropiații săi din conducerea partidului speră că generalul Nicolae Ciucă nu va trece de votul Parlamentului. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis va...
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Sursa: Ziare.com