Din culisele Oscarului: De ce Selma nu are nicio sansa si American Sniper pe toate

Joi, 19 Februarie 2015, ora 17:28
2890 citiri
Din culisele Oscarului: De ce Selma nu are nicio sansa si American Sniper pe toate
Foto: The Hollywood Reporter

In doar cateva zile vom afla ce film ia Oscarul anul acesta. Pe langa aceasta curiozitate, ar mai fi insa una: cine voteaza?

Tot ce se stie este ca membrii Academiei Americane de Film sunt, in marea lor majoritate, barbati caucazieni. Hollywood Reporter a stat de vorba cu un membru al Academiei Americane de Film, de sex feminin, despre nominalizarile de anul acesta, cu conditia ca identitatea sa nu-i fie facuta publica.

Parerile celei care va vota sunt deja foarte bine conturate: filmul "Selma" nu are nicio sansa sa castige, iar "American Sniper" destul de multe.

Oscar 2015: Voteaza cel mai bun film! - Sondaj Ziare.com

Aceasta e de parere ca in "Selma" nu e pic de arta. La acuzatiile de rasism referitoare la membrii Academiei de Film, aceasta raspunde ca, intr-adevar, majoritatea colegilor ei sunt caucazieni. "Cand un film despre oameni de culoare este bun, va fi votat", explica aceasta, adaugand: "Dar daca filmul nu e asa de bun, ar trebui sa-l votez doar pentru ca exista oameni de culoare in el?".

Asadar, daca ar fi sa ne luam dupa aceste afirmatii, "Selma", pelicula nominalizata la Oscarul pentru Cel mai bun film, nu are nicio sansa.

Premiile Oscar 2015 Ce filme intra in cursa - lista completa a nominalizarilor

Cat despre "American Sniper", "este castigatorul anului, indiferent daca va lua sau nu o statueta, pentru ca pentru toti din industrie - indiferent de vederile politice - este un raspuns la o rugaciune legata de un film cu buget de mijloc, regizat de un tip de 84 de ani, Clint Eastwood".

" (American Sniper - n. red.) arata ca poate uni America si ca oamenii vor merge la (cinema - n. red.) daca le dai ceea ce vor sa vada. Fara sa tin cont de ce a lasat sau nu pe dinafara, e un film, nu un documentar. Mi-a placut, mi s-a parut bine facut si pot sa separ politica de industria filmelor", a mai explicat aceasta.

Vorbind despre "The Grand Budapest Hotel", acelasi membru al juriului Academiei Americane de Film a dat verdictul: "Imi place".

Si pentru "Birdman" are cuvinte de lauda. "Este un film ciudat, bizar (...), nu am crezut ca va ajunge pana la linia de finis", explica aceasta. "Totusi, 'American Sniper' a facut mai mult (in box office - n. red.) in a treia saptamana de la lansarea in lume decat 'Birdman' in intreaga sa cariera", puncteaza aceasta.

"Daca mi-ai fi spus ca 'Boyhood' va castiga la categoria Cel mai bun film - sau macar ca va fi nominalizat la aceasta categorie - ti-as fi spus ca esti nebun", e comentariul vizavi de filmul in care joaca Patricia Arquette.

Cat despre "Whiplash", aceasta spune ca are o poveste comuna, din anumite puncte de vedere.

"'The Theory of Everything' mi-a placut, dar nu l-am iubit", explica membrul juriului Academiei Americane de Film, explicand ca e unul dintre filmele fara sanse reale de castig.

Altfel stau lucrurile cu "The Imitation Game", care este preferatul in acest caz si catre care se va indrepta si votul, un film care va putea fi vazut si despre care se va discuta multi ani de acum inainte, potrivit juratului Academiei Americane de Film.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#interviu membru juriu Academia Americana Film, #filme Oscar 2015, #filme sanse Oscar 2015, #recenzii filme Oscar 2015 , #premii