Gala Oscarurilor 2013, "agresiva, sexista si plictisitoare"

Marti, 26 Februarie 2013, ora 15:22
2950 citiri
Gala Oscarurilor 2013, "agresiva, sexista si plictisitoare"
Foto: Seth MacFarlane

Anul acesta, presa americana nu a fost darnica in comentarii pozitive referitoare la ceremonia de duminica seara, de decernare a premiilor Oscar.

Dimpotriva, jurnalistii s-au aratat foarte severi. Actorul si regizorul Seth MacFarlane, 39 de ani, pe care organizatorii mizasera ca va dinamiza o ceremonie criticata in mod regulat pentru durata sa prelungita, nu a fost la inaltimea asteptarilor, comenteaza 7sur7.be.

Referitor la pestatia acestuia, jurnalistii de la Los Angeles Times au fost concisi: "Nu a mers", calificand seara "lunga si plictisitoare".

"Cum era de asteptat, Seth MacFarlane a fost incisiv si a facut glume fara perdea, insa, din nefericire, nu a reusit sa fie amuzant", scrie aceeasi publicatie.

"O ceremonie lipsita de orice spontaneitate", scrie si Variety, o publicatie a Hollywood-ului, iar ziarul The New Yorker a mers si mai departe cu criticile, catalogand seara Oscarurilor drept "agresiva, dezageabila si sexista".

Glume la adresa evreilor

Glumele prezentatorului Seth MacFarlane nu numai ca nu au fost pe gustul presei, dar au atras si atentia unei organizatii care are ca scop impiedicarea defaimarii evreilor, Anti-Defamation League.

Cum prezentatorul de la gala Oscarurilor este regizorul filmului "Ted", productie 2012 de mare succes in SUA, in care ursul de plus Ted fumeaza cannabis si bea bere alaturi de actorul Mark Wahlberg, aceste doua personaje au fost si ele prezente in cadrul evenimentului, pentru a da o nota de umor.

Intre replicile dintre Mark Wahlberg si ursul Ted, caruia prezentatorul Seth MacFarlane i-a imprumutat vocea sa, s-au strecurat cateva aluzii la adresa evreilor, printre care "daca vrei sa lucrezi la Hollywood trebuie sa fii evreu". Anti-Defamation League a criticat aceste glume, considerandu-le "ofensante si deloc amuzante".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Seth MacFarlane Oscar 2013, #critici ceremonie Oscar 2013, #glume evrei Seth MacFarlane, #gala Oscar 2013 plictisitoare, #glume ecrei Oscar 2013 , #premii