Oscar 2015: Voteaza cel mai bun film! - Sondaj Ziare.com

Joi, 19 Februarie 2015, ora 16:09
4587 citiri
Oscar 2015: Voteaza cel mai bun film! - Sondaj Ziare.com

Vine o vreme cand cel mai bun film al anului trebuie premiat. Iar gala cea mai importanta pentru cinematografie, mai ales americana, e cea a Oscarurilor.

Cum mai e foarte putin pana cand Academia Americana de Film va decide premiantul, pe care il vom afla luni dimineata, va invitam sa decideti ce pelicula merita aceasta onoare.

Peliculele nominalizate la categoria Cel mai bun film sunt, intr-o ordine aleatorie: "American Sniper", "Birdman", "Boyhood", "The Grand Budapest Hotel", "The Imitation Game", "Selma", "The Theory of Everything" si "Whiplash".

Premiile Oscar 2015 Ce filme intra in cursa - lista completa a nominalizarilor

American Sniper

"American Sniper", film in regia lui Clint Eastwood, care il are in rol principal pe Bradley Cooper, cel care a primit acceptul sa-l intruchipeze pe Chris Kyle, "adevaratul lunetist", chiar de la acesta, inainte de a muri, e o pelicula care a starnit vii polemici. Totusi, succesul de box office nu poate fi pus la indoiala, acesta fiind filmul de razboi cu cele mai mari incasari din istorie.

Pelicula, in care joaca si Sienna Miller, are sase nominalizari la Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun actor sau Cel mai bun scenariu adaptat.

Birdman

Pelicula, o impletire intre drama si comedie neagra, in care joaca Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone si Naomi Watts, printre altii, are pana acum incasari de 72 de milioane de dolari, la nivel mondial.

Pentru rolul facut, Keaton a castigat un Glob de Aur la categoria Cel mai bun actor. Filmul se bucura de noua nominalizari la Oscar, inclusiv la categorii precum Cel mai bun regizor sau Cel mai bun scenariu original.

Boyhood

Drama regizata de Richard Linklater, cu Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater si Ethan Hawke, a castigat deja trei Globuri de Aur. Pelicula este nominalizata de sase ori la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun regizor.

The Grand Budapest Hotel

Comedia "The Grand Budapest Hotel", regizata de Wes Anderson, este o coproductie britanico-germana in care joaca Ralph Fiennes.

Deja cu doua premii Bafta si un Glob de Aur in palmares, filmul are noua nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun regizor.

The Imitation Game

Thrillerul istoric "The Imitation Game" este regizat de Morten Tyldum, scenariul fiind semnat de Graham Moore.

Pelicula, unde in rol principal este Benedict Cumberbatch, are opt nominalizari la Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun actor in rol principal sau Cea mai buna actrita in rol secundar (Keira Knightley).

Cu un buget de numai 14 milioane de dolari, pelicula a reusit sa aduca pana acum incasari de 157 de milioane de dolari, fiind cel mai "banos" film independent din 2014.

Selma

Drama istorica "Selma", in regia lui Ava DuVernay, are deja un Glob de Aur si este nominalizata la Oscar la doua categorii.

The Theory of Everything

Drama romantica britanica, film autobiografic in regia lui James Marsh, care il are in centru pe fizicianul Stephen Hawking, ii are in distributie pe Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson, Simon McBurney, Christian McKay si David Thewlis.

Pelicula a fost distinsa cu un Glob de Aur, trei premii Bafta si are cinci nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun actor.

Whiplash

Drama "Whiplash", regizata de Damien Chazelle, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance, in ianuarie 2015, este de cinci ori nominalizata la Oscar, inclusiv la categorii precum Cel mai bun actor in rol secundar.

Ziare.com te invita sa votezi Cel mai bun film la Oscar 2015

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com