Oscar 2017: De ce mai merita urmarita gala, daca "La La Land" pare sa fie favorita la premiile importante

Duminica, 26 Februarie 2017, ora 11:17
4089 citiri
Oscar 2017: De ce mai merita urmarita gala, daca "La La Land" pare sa fie favorita la premiile importante
Foto: Hepta.ro

"La La Land" a castigat deja un mare numar de premii la Hollywood, triumfand la Globurile de aur, dar si la galele sindicatelor producatorilor, regizorilor si criticilor, iar la ceremonia Oscarurilor de duminica situatia ar putea sa nu fie foarte diferita.

Potrivit site-ului de previziuni Goldderby, "La La Land" este favorita sa castige la cel putin zece categorii din cele 14 pentru care a primit nominalizari. DPA si AFP au descoperit insa si o serie de categorii in care castigatorii sunt mai greu de anticipat, cel putin in teorie, si atrag atentia asupra altor lucruri care merita urmarite la gala Oscarurilor.

Categoria cel mai bun actor este una dintre cele mai importante in care "La La Land" - reprezentata aici de actorul nominalizat Ryan Gosling - nu pare favorita la trofeu.

Casey Affleck ("Manchester by the Sea") a fost considerat favorit la aceasta categorie pentru modul in care a interpretat rolul unui instalator din Boston pus in situatia de a deveni tutore pentru un nepot dupa moartea fratelui sau.

Denzel Washington ("Fences") pare insa sa-si fi improspatat sansele la un Oscar dupa ce a castigat premiul Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild), iar acum invingatorul este incert, potrivit DPA.

O alta categorie disputata este cea a celui mai bun film strain, o "confruntare" intre productia iraniana "The Salesman" si filmul german "Toni Erdmann". Comedia germana despre relatia unui tata cu fiica lui de care s-a instrainat a fost perceputa ca o favorita clara pentru premiu, pana cand presedintele Donald Trump a emis un ordin care prevede o interdictie de calatorie in SUA pentru cetatenii din sapte state majoritar musulmane, printre care si Iranul.

Numeroase proteste fata de Donald Trump la Oscaruri

Un alt pariu sigur care poate fi facut este ca vor exista numeroase proteste fata de Donald Trump la Oscaruri. Pe masura ce sezonul premiilor din showbiz a avansat, declaratiile politice de pe scena au devenit la fel de obisnuite ca multumirile adresate agentilor, scrie DPA.

Meryl Streep i-a provocat iritarea lui Trump dupa un discurs dur la Globurile de Aur, iar Jennifer Lopez, Katy Perry si Busta Rhymes au criticat noua administratie americana la premiile Grammy. Castigatorii premiilor Oscar isi folosesc frecvent aparitia in lumina reflectoarelor pentru a milita pentru o cauza favorita, care in acest an se anticipeaza ca va fi politica americana.

AFP scrie ca Donald Trump nu va privi gala Oscarurilor pentru ca va fi ocupat cu gazduirea balului anual al guvernatorilor la Casa Alba, a indicat purtatorul sau de cuvant Sean Spicer.

Asta insa nu-l va impiedica, fara indoiala, pe presedintele american sa posteze comentarii pe Twitter, asa cum are obiceiul in ultima perioada, mai ales daca va face obiectul criticilor, asa cum a fost cazul cu discursul lui Meryl Streep de la Globurile de Aur, noteaza France Presse.

Agentia germana de stiri scrie ca Trump va eclipsa cauza diversitatii etnice la Oscaruri in acest an, in parte pentru ca celebrele premii nu vor mai fi "atat de albe" in 2017. Dupa doi ani in care toata atentia s-a concentrat asupra alegatiilor de favoritism pe baza rasiala, Academia de film americana a transformat regulile de vot si a recrutat membri care sa asigure o mai mare diversitate etnica.

Actori de culoare, nominalizati la fiecare categorie dedicata actorilor

Printre nominalizatii din acest an se afla actori de culoare la fiecare categorie dedicata actorilor, precum si la cea pentru cel mai bun regizor, iar pelicule axate asupra unor personaje afroamericane, precum "Moonlight", "Fences" si "Hidden Figures", au sanse sa fie desemnate cel mai bun film al anului.

Aceasta lista de nominalizari mai diversificata are sanse mari sa ajute Academia americana de film sa puna capat controversei din ultimii doi ani privind absenta laureatilor proveniti din randul minoritatilor, care a fost popularizata prin hashtag-ul #OscarsSoWhite.

Totusi, observa AFP, un alt hashtag - #OscarsSoMale - pare a castiga popularitate, pentru a denunta faptul ca lista de nominalizari ar fi prea "masculina".

Jimmy Kimmel va prezenta pentru prima data evenimentul

Comicul american Jimmy Kimmel va fi prezentatorul ceremoniei televizate, dar ii va avea alaturi de el pe scena in diverse momente pe Amy Adams, Riz Ahmed, Javier Bardem, Janelle Monae sau David Oyelowo.

Comediantul, care este gazda show-ului "Jimmy Kimmel Live!" de pe canalul ABC, va fi maestrul de ceremonii al Oscarurilor pentru prima data, in fata unui public de zeci de milioane de telespectatori.

Jimmy Kimmel, de 49 de ani, se va confrunta cu provocarea de a asigura ritmul unui spectacol de peste trei ore - cel mai urmarit eveniment non-sportiv din SUA - intr-un an in care nicio surpriza majora nu este asteptata si unde controversa Oscarurilor "prea albe", pare sa fi fost depasita, relateaza AFP.

Cel mai bun cantec original - un alt moment cheie de la Oscar 2017

Unele dintre momentele cheie ale serii ar putea interveni intre decernarile de premii, multumita nominalizarilor la categoria cel mai bun cantec original, care vor fi interpretate de Sting, Justin Timberlake, John Legend - care va canta nu unul, ci doua cantece nominalizate din "La La Land" - si "copilul minune" de la Hollywood, Lin-Manuel Miranda.

Daca Miranda va castiga un Oscar pentru cantecul sau "How Far I'll Go" din filmul animat "Moana" ("Vaiana"), va intra in clubul foarte exclusivist asa-numit EGOT, din care fac parte cei care au castigat premii Emmy, Grammy, Oscar si Tony. Potrivit unei evidente a revistei People, numai 12 oameni au reusit sa intre in clubul EGOT, cunoscut si sub numele de "marele slem al show business-ului", printre ei aflandu-se Audrey Hepburn, Mel Brooks si Whoopi Goldberg.

Miranda, autorul musicalului "Hamilton" ar fi, la 37 de ani, cel mai tanar membru al clubului EGOT, precum si unicul membru care a castigat si un premiu Pulitzer, in 2016, si un grant al MacArthur Foundation pentru creatorii de geniu, in 2015.

France Presse atrage atentia ca, pe langa faptul ca ar putea lipsi de suspans editia din acest an a Oscarurilor, "La La Land" ar putea deveni protagonista unui record, cu cele mai multe trofee castigate.

Cu un record de 14 nominalizari, egalat doar de alte doua productii de-a lungul istoriei, comedia muzicala ar putea primi duminica un numar de premii Oscar fara precedent.

Meryl Streep, actrita cu cele mai multe nominalizari din istoria Oscarurilor

Un alt moment de interes al galei ar putea fi eventuala premiere a lui Meryl Streep la categoria cea mai buna actrita. Meryl Streep a primit in acest an cea de a 20-a sa nominalizare pentru rolul din "Florence Foster Jenkins", ceea ce o face actrita cu cele mai multe nominalizari din istoria Oscarurilor.

Daca va castiga duminica, actrita de 67 de ani va intra in posesia celui de-al patrulea Oscar al carierei, alaturandu-se lui Katharine Hepburn pe piedestalul actritelor cele mai premiate la categoriile rol principal si rol secundar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Oscar 2017, #La la Land Oscar, #premii Oscar, #castigatori oscar , #premii