"Pozitia copilului" nu a ajuns pe lista finala a nominalizarilor la Oscar

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 22:35
2526 citiri
"Pozitia copilului" nu a ajuns pe lista finala a nominalizarilor la Oscar

Filmul regizat de Calin Peter Netzer, "Pozitia copilului", castigator al premiului Ursul de Argint de la Berlin, in luna februarie, nu patruns pe lista finala a nominalizarilor la categoria "Cel mai bun film strain", pentru premiile Oscar.

Nu mai putin de 76 de filme au fost incluse initial pe lista preliminara a nominalizarilor, insa in final au ramas doar 9, potrivit The Hollywood Reporter

"Pozitia Copilului", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain

Aceste filme sunt:

  • "The Broken Circle Breakdown" (Belgia), regizor Felix van Groeningen;
  • "An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia-Hertegovina), regizor Danis Tanovic;
  • "The Missing Picture" (Cambodgia), regizor Rithy Panh;
  • "The Hunt" (Danemarca), regizor Thomas Vinterberg;
  • "Two Lives" (Germania), regizor Georg Maas;
  • "The Grandmaster" (Hong Kong), regizor Wong Kar-wai;
  • "The Notebook" (Ungaria), regizor Janos Szasz;
  • "The Great Beauty" (Italia), regizor Paolo Sorrentino;
  • "Omar" (Palestina), regizor Hany Abu-Assad.

Marele favorit este "The Hunt" ("Vanatoarea" - n.red.), filmul danez fiind deja foarte bine primit atat de public, cat si de critici, avand premiera in Romania in luna aprilie. A fost deja nominalizat la premiile Golden Globe la aceeasi categorie - "Cel mai bun film strain". Rolul principal il detine Mads Mikkelsen, cunoscut si pentru rolul personajului negativ din filmul "Casino Royale".

Globurile de Aur: A fost anuntata lista nominalizarilor (Video)

Un singur alt film a mai fost nominalizat si la aceeasi categorie a premiilor Golden Globe, care de regula este un excelent indicator al posibililor laureati Oscar din acelasi an. Este vorba despre filmul italian "The Great Beauty" ("Marea frumusete" - n.red.).

Totodata, filmul bosniac "An Episode in the Life of an Iron Picker" ("Un episod din viata unui culegator de fier vechi" - n.red.) este unul dintre filmele premiate cu Ursul de Argint la Berlin, in luna februarie.

Hollywood Reporter: "Pozitia Copilului", printre favorite la Oscaruri

Anterior, pe 16 decembrie, Hollywood Reporter scria ca printre filmele favorite pentru a fi alese ca nominalizari se numarau "Pozitia copilului", alaturi de productia daneza "The Hunt", filmul iranian "The Past", respectiv "The Broken Circle Breakdown", produs in Belgia.

Nominalizarile pentru aceasta categorie sunt determinate printr-un proces in doi pasi - in prima faza, cateva sute de membri ai Academiei Americane de Film, din Los Angeles, urmaresc nominalizarile initiale, iar primele sase optiuni ale acestora, impreuna cu alte trei filme votate de o comisie separata constituie lista scurta. Aceasta este ulterior redusa la cinci nominalizari de catre comisii special invitate in New York si Los Angeles.

Nominalizarile finale pentru cea de-a 86-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 16 ianuarie, iar marele eveniment al decernarii premiilor va fi organizat pe 2 martie, la Dolby Theatre, din Hollywood.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...