Premiile Oscar 2014: Ce filme si actori sunt marii favoriti

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 21:34
4762 citiri
Premiile Oscar 2014: Ce filme si actori sunt marii favoriti

Cu cinci saptamani inainte de decernarea premiilor Oscar, trei filme sunt mari favorite pentru a primi cea mai ravnita statueta din industria cinematografica. De asemenea, si in randul actorilor exista favoriti certi pentru aceste premii.

Filmele "Gravity" si "American Hustle", cu cate 10 nominalizari si "12 Years a Slave", cu 9 nominalizari, se distanteaza in preferintele criticilor, potrivit USA Today.

"Gravity", regizat de Alfonso Cuaron, este singurul dintre cele trei care nu a castigat un premiu pentru cel mai bun film la Globurile de aur din 12 ianuarie, care reprezinta un foarte bun indicator al premiilor Oscar, reusind sa castige doar patru premii, in timp ce celelalte doua si-au adjudecat cele mai multe - sapte.

Globurile de aur: "12 Years a Slave", cel mai bun film al anului - Iata lista castigatorilor (Video)

Sursa citata noteaza ca premiile Oscar ar putea ajunge la acele filme care se vor bucura de cele mai multe aprecieri in timpul Jocurilor Olimpice de Iarna din luna februarie, care vor avea loc la Soci, in Rusia. Analistii acorda un mic avantaj filmului "12 Years a Slave", desi in ultimele saptamani favorit a fost considerat "American Hustle".

In ce priveste celelalte premii, pentru cei mai buni actori, la categoria "Cel mai bun actor in rol principal" Matthew McConaughey ramane principalul favorit pentru rolul bolnavului de SIDA din "Dallas Buyers Club", pentru care a primit si Globul de Aur.

Nominalizarile la Oscar 2014: Cele mai bune filme si cei mai straluciti actori (Video)

La categoria "Cea mai buna actrita in rol principal", niciuna dintre vedetele Hollywood-ului nu pare sa se ridice la inaltimea lui Cate Blanchett, in acest an, datorita performantei sale din filmul "Blue Jasmine" al lui Woody Allen. Ea castigat deja Globul de Aur si se pregateste pentru cel de-al doilea premiu Oscar, dupa cel pentru filmul "The Aviator" (2005), insa atunci a fost la categoaria "Cea mai buna actrita".

La aceasta categorie lupta se da intre doua actrite, castigatoarea Globului de Aur pentru aceeasi performanta, Jennifer Lawrence ("American Hustle"), si Lupita Nyongo, pentru performanta sa din "12 Years a Slave".

Nu in ultimul rand, la categoria "Cel mai bun actor in rol secunda", colegul lui Matthew McConaughey din filmul "Dallas Buyers Club", Jared Leto, este favorit, el castigand si Globul de Aur pentru aceasta categorie.

In ce priveste premiul pentru cel mai bun regizor, batalia se va da, asa cum era de asteptat, intre cei trei regizori ai filmelor favorite la categoria "Cel mai bun film".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#favoriti premiile Oscar, #filme favorite premiile Oscar, #actori favoriti premiile Oscar, #nominalizari premiul Oscar , #premii