Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Superstaruri care nu au primit niciodata un Oscar

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:46
2312 citiri
Superstaruri care nu au primit niciodata un Oscar
Foto: L\'Internaute

Exista vedete, unele dintre ele recunoscute pe plan mondial, ale caror merite in ceea ce priveste cinematografia nu au fost niciodata incununate de onorurile pe care le aduce un premiu Oscar. Desi pare greu de crezut regizori precum Stanley Kubrick si Hitchcock, dar si monstri sacri precum Charlie Chaplin nu au in palmares niciun premiu Oscar, pentru regie sau interpretare.

L'Internaute trece in revista cele mai mari nume si marile lor ratari la Oscar.

Stanley Kubrick considerat cap de afis in ceea ce priveste arta regizorala nu a primit Oscarul. A fost nominalizat de nu mai putin de 12 ori, printre altele pentru "Doctorul Folamour", "2001: Odiseea spatiala" si "Portocala mecanica", dar nu a primit niciodata statuia aurita.

Peter O'Toole a ratat toate cele opt nominalizati pentru cel mai bun actor. A primit, drept consolare, Oscarul pentru intreaga cariera in 2003.

Deci pare greu de crezut, Alfred Hitchcock, regizorul care a scris istorie in paginile cinematografiei, nu a fost rasplatit cu Oscar. A fost nominalizat de cinci ori, printre care pentru "Rebecca" si "Psycho", dar le-a ratat pe toate. A primit din partea Academiei Americane de Film un Oscar de consolare, pentru intreaga sa cariera, in 1968.

Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai buni actori ai generatiei sale, gratie colaborarii cu regizorul Martin Scorsese. A fost de trei ori nominalizat la Oscar si a ratat de fiecare date premiile.

Robert Altman a reusit sa obtina un Palm d'Or la Festivalul de la Cannes din 1970, dar a ratat toate cele sapte nominalizari la Oscar, printre care cele pentru "MASH", "Nashville" si "Gosford Park". A primit si el, in compensatie, un Oscar pentru intreaga sa cariera.

Charlie Chaplin a primit un Oscar onorific, la una din primele gale ale premiilor Academiei Americane de Film, in 1929, pentru "Circul". Ulterior, pana cand a plecat din SUA, a fost nominalizat de trei ori la Oscar pentru "Dictatorul", "Domnul Verdoux". Academia a incercat sa-l rasplateasca pe Chaplin pentru intrega cariera in 1972 si in 1973, dar premiile au fost refuzate.

Un alt mare regizor cu noua nominalizari la Oscar este Stanley Kramer, atat pentru regie cat si pentru cel mai bun film, printre care "Ghici cine vine la cina" si "Procesul de la Nuremberg". De fiecare data, Stanley Kramer a pierdut statueta.

Recompensat cu numeroase premii pentru cariera sa in teatru, arta cinematografica nu i-a adus lui Albert Finny niciun Oscar. Nominalizat de cinci ori, nu a primit laurii niciodata.

Actor cu o viata tumultuoasa (cinci casatorii si patru divorturi), Richard Burton a fost nominalizat de sapte ori, fara succes pentru Oscar.

Frederico Fellini se poate considera unul dintre mari perdanti. A fost nominalizat de 12 ori la Oscar, fara sa ajunga in situatia de a-i si fi decernata statueta aurita. A fost recompensat cu premiul pentru intreaga cariera in 1993.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#premiile Oscar, #vedete Hollywood, #castigatorii premiilor Oscar , #premii