A murit un triplu castigator de Oscar

Sambata, 17 August 2019, ora 18:58
12849 citiri
A murit un triplu castigator de Oscar

Animatorul Richard Williams, premiat cu Oscar pentru scurtmetrajul "A Christmas Carol" (1971) si lungmetrajul live-action "Who Framed Roger Rabbit" (1988), a murit la varsta de 86 de ani.

Nascut in Toronto (Canada), Williams s-a mutat in Marea Britanie in anii '50. El a murit pe 16 august, in Bristol, informeaza The Guardian.

Recompensat cu trei trofee Oscar, unul BAFTA si un Primetime Emmy ("Ziggy's Gift", 1982), din palmaresul sau face parte si un trofeu obtinut in 1962 la Festivalul International de Animatie de la Annecy, pentru "A Lecture on Man".

Williams a fost regizor de animatie al lungmetrajului live-action "Who Framed Roger Rabbit?" (regizat de Robert Zemeckis), pentru care a creat personajele Roger si Jessica Rabbit. Acest film, cu Bob Hoskins in distributie, i-a adus doua trofee ale Academiei americane si unul din partea celei britanice.

El a creat animatii pentru "The Return Of The Pink Panther" si "The Pink Panther Strikes Again" si a lucrat pentru "Casino Royale".

Dupa cum declara intr-un interviu din 2008, intotdeauna si-a dorit sa ajunga la Disney, fiind foarte impresionat de "Alba ca Zapada". A fost primit pentru doua zile, pe cand era copil. A fost sfatuit sa invete sa deseneze mai bine si, a recunoscut, si-a pierdut interesul pentru animatie pana la varsta de 23 de ani.

Primul lui film, scurtmetrajul "The Little Island", a fost lansat in 1958 si a fost premiat cu BAFTA. Williams a primit primul Oscar si pentru adaptarea animata a nuvelei "A Christmas Carol", de Charles Dickens.

El este si autorul volumului "The Animator's Survival Kit" si a creat pana in ziua mortii.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...