Academia de film americana iarta PwC, dupa gafa istorica de la Oscar

Joi, 30 Martie 2017, ora 13:31
2462 citiri
Academia de film americana iarta PwC, dupa gafa istorica de la Oscar
Foto: Arhiva Hepta.ro

Academia de film americana (AMPAS) a anuntat, miercuri, ca a decis sa foloseasca si in anii urmatori serviciile furnizate de compania PricewaterhouseCoopers (PwC), in pofida gafei uriase comise de angajatii acestei firme la finalul galei de decernare a premiilor Oscar.

Cu toate acestea, AMPAS a anuntat doua masuri - un al treilea angajat de la PwC va fi prezent la gala Oscar, pentru a supraveghea buna desfasurare a procedurilor, iar realizarea de fotografii si publicarea de mesaje pe Twitter si alte retelele de socializare, in culise, in timpul ceremoniei, vor fi strict interzise, arata Reuters.

"Dupa o revizuire amanuntita, inclusiv dupa o analiza extensiva a protocoalelor revizuite si controale ambitioase, consiliul a decis sa continue sa colaboreze cu PwC", a anuntat Cheryl Boone Isaacs, presedintele AMPAS, miercuri, intr-o scrisoare adresata membrilor Academiei, publicata ulterior in presa americana.

Cheryl Boone Isaacs a mai spus ca institutia pe care o conduce a considerat ca "eroarea facuta de reprezentantii acestei companii a fost de neacceptat".

Acea eroare fara precedent a facut ca musicalul "La La Land" sa fie declarat cel mai bun film al anului la gala premiilor Oscar din acest an. Producatorii si actorii din distributie au urcat pe scena si au inceput sa sustina traditionalele discursuri de multumire. In cele din urma, unul dintre producatorii musicalului "La La Land" a remarcat eroarea si a anuntat, de pe scena, ca lungmetrajul "Moonlight" era adevaratul castigator al Oscarului pentru cel mai bun film.

PwC, care organizeaza procedura de votare pentru premiile Oscar de 83 de ani, si-a asumat intreaga responsabilitate pentru uriasa eroare din finalul galei, care i-a uluit pe spectatorii prezenti la Dolby Theatre din Los Angeles si pe milioanele de telespectatori din lumea intreaga.

A fost descoperit vinovatul pentru gafa de la Oscar: Un contabil care publica mesaje pe Twitter

PwC i-a eliminat imediat pe cei doi contabili din orice colaborare viitoare cu Academia de film americana si a demarat o revizuire a procedurilor sale interne.

Incepand de anul viitor, PwC va plasa un al treilea contabil in camera de control de la gala Oscar, care va putea sa il anunte imediat pe regizorul galei in cazul producerii unei erori.

Toti cei trei contabili de la PwC isi vor preda telefoanele si alte dispozitive mobile inainte de debutul galei si nu vor avea voie sa publice fotografii si mesaje pe retelele de socializare in timp ce se vor avea in culisele show-ului.

Alte masuri ce au fost luate vizeaza o verificare amanuntita a plicurilor cu numele invingatorilor, pe scena, si o serie de repetitii cu cei trei contabili de la PwC inainte de gala premiilor Oscar.

Miercuri, si PwC a confirmat ca va continua colaborarea cu AMPAS, insa nu a facut alte comentarii pe aceasta tema.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Academie film colaborare PwC, #Oscaruri gafa vinovati, #Academie film masuri gafa Oscar , #stiri Oscar