Oscar 2012: Cine decide castigatorii

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 14:56
1681 citiri
Oscar 2012: Cine decide castigatorii
Foto: Arhiva

Duminica seara, la decernarea premiilor Oscar, vor curge multe lacrimi de fericire, vor fi multe zambete, rochii spectaculoase pe covorul rosu si discursuri de multumire.

La final insa, dupa ce se vor afla castigatorii celor mai ravnite premii din cinematografia mondiala, va ramane o singura intrebare: cine sunt membrii Academiei Americane de Film care au ales invingatorii?

Statueta de aur creste considerabil cota unui actor, pretigiul studiourilor de filmare si aduce cinematografice milioane de euro. Potrivit Los Angeles Times, cei care voteaza castigatorii pentru categoriile cel mai bun film, cea mai buna actrita ori cel mai bun actor sunt cele 5.765 de persoane care fac parte din Academia Americana de Film sau sunt membri corespondenti.

Regizori, actori, producatori, editori sau critici de film fac parte din Academie si decid castigatorii mult ravnitului premiu. Lista completa a membrilor Academiei nu a fost facuta publica insa niciodata si nici macar actorii nominalizati nu stiu cine sunt votantii.

Totusi, potrivit unui raport al jurnalistilor de la LA Times, 94% dintre membrii cu drept de vot sunt albi. Majoritatea este constituita din barbati, femeile fiind prezente in proportie de doar 23%.

Totodata, cei mai multi votanti - 64% - nu au castigat niciodata vreun Oscar sau nu au fost niciodata nominalizati la vreo categorie, 19% au fost nominalizati dar nu au castigat si doar 14% dintre membrii decidenti au plecat acasa cu o statueta de aur.

In plus, studiul releva si varsta persoanelor care decid cine pleaca acasa cu un Oscar: doar 14% au sub 50 de ani, ceilalti avand o varsta medie de 62 de ani.

Numaratoare inversa a inceput. Au ramas mai putin de 24 de ore pana la evenimentul cinefil al anului: mult asteptata gala de decernare a premiilor Oscar 2012.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Oscar Academia Film, #oscar 2012 castigatori , #stiri Oscar