ArcelorMittal investeste 43 milioane de euro la Huneodoara

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 20:00
720 citiri
ArcelorMittal investeste 43 milioane de euro la Huneodoara

Producatorul de otel ArcelorMittal a comunicat duminica ca investeste 43 de milioane de euro la combinatul din Huneodoara, pentru construirea unui nou laminor cu tehnologie de ultima generatie.

"ArcelorMittal Hunedoara continua programul de investitii de 69 de milioane de euro stabilit pentru perioada 2004-2011. In urmatorii doi ani, compania va construi un nou laminor cu tehnologie de ultima generatie, in valoare de 43 de milioane de euro, pentru producerea de euro-profile", se arata in comunicatul trimis duminica de companie.

Alta componenta a programului de investitii vizeaza productia de bunuri semi finite, care reprezinta materie prima pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman. Astfel, tinta companiei este de a creste productia de otel lichid la un total de 700.000 de tone pe an.

"ArcelorMittal a decis sa continue planul sau de investitii la Combinatul din Hunedoara, in ciuda climatului economic dificil, pentru a asigura sustenabilitatea companiei pe termen lung", a declarat Andre Bock, Vice Presedintele al Grupului si Chief Technical Officer ArcelorMittal Long Carbon Europe.

Potrivit reprezentantilor companiei, scopul acestui program de investitii este atat de a asigura materiile prime necesare pentru unitatile de productie a tevilor din Romania, cat si cresterea competitivitatii produselor la nivel international.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#ArcelorMittal investitii, #ArcelorMittal Hunedoara investitii , #stiri Otelul