Campioana Otelul, in pragul desfiintarii!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 12:28
4140 citiri
Campioana Otelul, in pragul desfiintarii!
Foto: Daylife

Campioana Romaniei la fotbal, Otelul Galati, se afla in pragul desfiintarii din cauza problemelor financiare.

Echipa care a jucat in acest sezon in grupele Champions League si care a primit de la UEFA mai mult de 10 milioane de euro pentru participare risca sa nu primeasca licenta din cauza datoriilor.

Situatia ar fi comica, Otelul avand banii de la UEFA in conturi. Insa, pentru ca acestia sa poata fi folositi este nevoie de semnaturile a trei persoane din club, iar acestea nu prea vor sa isi dea concursul pentru bunul mers al echipei.

"E posibil si sa pierdem si licenta. Am fost creditati de prieteni de-ai nostri, care au inteles ca suntem de caracater si acum cand avem bani, nu vrem sa platim. Vorbesc la plural, dar nu ma includ. E posibil sa avem conturile blocate sa dam falimentul cu milioanele in cont, paradoxurile Galatiului, e posibil si lucrul asta. Exista posibilitatea ca, din toamna, Galatiul sa nu mai joace", a explicat directorul general al Otelului, Marius Stan, la Radio Sport Total FM, el explicand apoi cum s-a ajuns in aceasta situatie:

"Banii veniti de la UEFA sunt in continuare, dar nu am avut niciodata banii pentru ca noi faceam cheltuielile facute in avans. Acum stam cu milioane in cont si nu ne putem desfasura activitatea in conditii normale. Din nefericire, traim un cosmar perpetuu si nu inteleg de ce ne este dat noua lucrul asta. As vrea sa ma abtin, pentru ca as putea sa iau foc.

Avem nevoie de trei semnaturi pentru plati - a directorului economic, a presedintelul Consiliului de Administratie si a mea. Miercuri am fost pusi intr-o situatie hilara cand a trebuit sa alergam pentru a treia semnatura tocmai pana la Bucuresti, pentru ca aveam termen pana la ora 14.00 ca sa nu ne blocheze conturile.

Dar asa inteleg unii sa ajute la buna functioanre a acestui club. Persoana asta nu da nicio declaratie niciodata. Este vorba de presedintele Consiliului de Administratie (Ioan Bors - n.r.). Cu domnia sa nu am avut nici o discutie de cand am castigat campionatul. Inainte de a lua titlul am vorbit insa de multe ori."

Astfel, cu conturile doldora de bani, Otelul se indreapta spre Liga 2 sau chiar spre desfiintare.

Marius Stan va candida, in vara, pentru primaria orasului Galati si simte ca aceste "frecusuri" ale oamenilor din conducerea Otelului au si o natura politica.

Mai mult, acelasi Stan sustine ca se incearca, pe diverse cai, indepartarea lui din cadrul clubului pentru ca banii de la UEFA sa fie deturnati de la fotbal.

"Peste cadavrul meu cineva va reusi sa deturneze banii spre alte directii decat spre fotbal. Se incearca sa imi dau demisia sau incearca ei sa obtina o demitere, dar nu e atat de usor, vorbesc de oameni care nu au facut niciodata nimic pentru clubul asta."

Jucatorii moldovenilor au evoluat cu banderole albe in Liga 1, in semn de protest fata de intarzierea acordarii unor prime promise inca din vara.

Otelul Galati a castigat titlul de campioana in sezonul trecut, insa moldovenii s-au facut de ras in Liga Campionilor, intr-o grupa cu Manchester United, Benfica si FC Basel.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...