Scandal urias la Galati: "Miliardarul fara chip", acuzat ca vrea sa distruga Otelul

Marti, 18 Februarie 2014, ora 08:45
3591 citiri
Scandal urias la Galati: "Miliardarul fara chip", acuzat ca vrea sa distruga Otelul
Foto: reportervirtual.ro

Un scandal urias a izbucnit la Galati dupa ce conducerea Otelului a anuntat o serie de modificari in imaginea echipei. Suporterii il acuza pe patronul Dan Adamescu, supranumit "miliardarul fara chip", ca vrea sa distruga fosta campioana.

De la ce a plecat totul? Conducerea clubulu de la malul Dunarii a schimbat adresa site-ului oficial, care din otelul-galati.ro a devenit fotbalclubotelul.ro, a anuntat schimbarea echipamentului, vrea sa impuna un nou imn al echipei si o mascota.

Pana aici nimic iesit din comun, fanii explodand in momentul in care au aflat ca se pregateste si schimbarea emblemei clubului!

De pe noua sigla a Otelul au fost scoase turnurile cetatii, care simbolizeaza Galatiul, dar si numele orasului de la malul Dunarii. Fanii au reactionat rapid, avertizand public conducerea gruparii "ros-alb-albastre".

"Daca faptul ca prezentarea noului echipament, a unui nou imn si aparitia unei mascote sub forma unui leu par lucruri normale la un club si au fost anuntate clar pe site, in umbra se lucreaza si la schimbarea siglei clubului, iar modelul propus de conducerea din partea TNG (The Nova Group, firma care detine actiunile Otelului - n.red.) este absolut hidos, scapand de toate elementele care aduceau aminte de Galati si aducand elemente noi, care nu au nimic in comun cu echipa de la Dunare, cu traditia noastra sau cu blazonul formatiei ros-alb-albastre!

Daca peste faptul ca echipamentul de deplasare ar urma sa fie negru-verde putem trece sau ne putem gandi ca un imn in plus nu strica niciodata, in cazul emblemei lucrurile sunt foarte grave, aceasta reprezentand identitatea echipei. Dupa ce au mutat sediul clubului la Bucuresti, au scos numele Galati din acte si au creat un nou site oficial in care, la fel, numele Galati nu este prezent, acum se incearca distrugerea cu buna stiinta a identitatii clubului nostru.

De pe noua sigla a clubului ar urma sa dispara toate elementele definitorii ale orasului Galati, in primul rand numele, dar si zidul de deasupra emblemei asociat cu municipiul nostru! Asadar este tot mai clar ca se doreste disparitia oricarei urme de identificare cu Galatiul a echipei fanion a orasului! In schimb, in locul acestor elemente definitorii ar urma sa apara doi lei (la animal ne referim), care nu au nimic, dar absolut nimic in comun cu istoria clubului ros-alb-albastru! Acestia sunt argintii si stau de o parte si de alta a siglei, probabil simbolul animalelor de prada care mananca din traditia Otelului in acest moment...

Din acest motiv, Liga Suporterilor Galateni 1993, gruparile Steel Boys, Ultra Sud (membre ale Peluzei Nord), Peluza Sud Galati si comunitatea online a fanilor otelari - Dunarea Batrana - fac un apel catre presedintele Consiliului de Administratie, dl Lucian Ciofoaia, sa se mai gandeasca in privinta incercarii de a distruge orice urma de identificare a echipei Otelul cu orasul Galati. Nu putem intelege in primul rand ce se doreste prin aceasta noua schimbare. De ce dispare constant numele orasului de pe orice este legat de club? Ce urmeaza, mutarea echipei in alt oras!? Pentru intreaga conducere TNG avem un mesaj: NU EXISTA OTELUL FARA GALATI SI NICI GALATI FARA OTELUL!", se arata in comunivatul fanilor.

In 2014, Otelul Galati aniverseaza 50 de ani de existenta si nu este exclus ca noua emblema a clubului sa faca parte din strategia de promovare a evenimentelor.

Totusi, sub conducerea lui Adamescu echipa galateana a intrat in insolventa iar sediul clubului a fost mutat in Bucuresti.

Iata cum arata noua sigla a Otelului:

M.D.

#Dan Adamescu Otelul, #scandal urias Otelul Galati, #Otelul noua emblema, #Otelul mutata Galati , #stiri Otelul