Scandal urias la Otelul: "Vor sa ia milioanele echipei!"

Luni, 28 Mai 2012, ora 16:04
3703 citiri
Scandal urias la Otelul: "Vor sa ia milioanele echipei!"

Otelul Galati, fosta campioana a Romaniei, este in centrul unui scandal urias purtat de doua grupuri adverse din cadrul conducerii formatiei de la malul Dunarii.

Amenintat cu demiterea, directorul general al Otelului, Marius Stan, ii acuza pe ceilalti actionari ca vor sa fure milioanele de euro primite de la UEFA pentru participarea in Champions League.

"Legea le permite! Cand au venit au facut-o ca reprezentanti ai Combinatului, insa in momentul in care am facut o majorare de capital ei si-au cedat actiunile pe care le aveau la Mital Steel in schimbul celor de la Otelul si au adus cate 25.000 de euro. In momentul acesta, ei nu mai reprezinta Combinatul. Au adus cateva zeci de mii de euro si vor sa ia milioane! Oricum, atat timp cat sunt eu aici, planul nu le va reusi!

Au blocat conturile pentru ca vor sa ia ei banii! Luni au vrut sa se organizeze o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor pentru a se redistribui profitul catre ei. Din pacate pentru ei, au esuat, deoarece eu sunt in concediu si fara mine nu pot face nimic!", a spus Stan in presa locala.

Marius Stan ar fi intrat in concediu pentru ca actionarii Otelului sa nu-l poata demite din functia de director general, profitand astfel de un articol din Codul Muncii.

Acuzat ca a provocat o "gaura" de aproape 3 milioane de euro in bugetul Otelului, Stan sustine ca nu este nimic adevarat, informatia fiind aruncata pe piata doar pentru ca s-a implicat in campania electorala.

"Astfel de zvonuri au aparut pe diverse site-uri controlate de alti candidati. Nu e nimic adevarat! In prezent, in conturile noastre se afla citeva milioane bune de euro si in curind vor intra si altele. E doar o campanie electorala in care se arunca cu noroi!"

In conducerea Otelului Galati se afla 5 oameni, Ionel Bors (galatean, 56 de ani), Nicu Radu (nascut la Braila, 60 de ani, a fost director in Combinat, in prezent pensionar), Ioan Ungureanu (bacauan la origini, 60 de ani, pensionar), Mirela Gatin (nascuta in judetul Iasi, 52 de ani, jurist la ArcelorMittal), Aurelian Mocanu (din Marasesti - Vrancea, 53 de ani, activeaza in continuare in combinat) si Asociatia Clubul de Fotbal Otelul Galati.

Cei 5 detin cate 19,2% dintre actiuni iar 4% au revenit Asociatiei controlata de Marius Stan.

Bomba la Galati: Marius Stan a fost dat afara de la Otelul

Presa centrala a anuntat, luni, ca Stan a fost demis de Adunarea Generala a Otelului, fara ca informatia sa fie confirmata oficial de cei implicati.

M.D.

Citește și:
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul unei comune din județul Alba a împlinit 33 de ani în funcție. A fost desemnat primar la 1 februarie 1990, apoi, din 1992, a câștigat toate alegerile locale. Ioan Iancu Popa...