Creste presiunea pe moneda euro - Presa internationala

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 12:42
2310 citiri
Creste presiunea pe moneda euro - Presa internationala

Presiunea este in crestere pe guvernele europene pentru a gasi o solutie la criza datoriilor suverane; Marea Britanie da un semnal negativ prin faptul ca numarul companiilor insolvente este in continua crestere, iar analistii considera ca pretul otelului ar putea creste cu peste 60 de procente anul acesta, fiind un bun indicator al asteptarilor de inflatie, la nivel global.

Guvernele europene trebuie sa adopte urgent masuri comune pentru a proteja stabilitatea zonei euro, considera comisarul european pentru probleme economice si monetare, Olli Rehn.

"Trebuie sa ajungem la un acord cat mai repede posibil - cu cat mai repede, cu atat mai bine", a decalrat comisarul, citat de Reuters.

"Acalmia din piete din ultimele cateva saptamani ne-a dat putin timp pentru organizare insa nu exista niciun motiv pentru a ne relaxa in acest moment; trebuie sa actionam cu determinarea necesara", a mai declarat Rehn.

Berlinul este insistent cu privire la faptul ca nu trebuie grabita nicio decizie cu privire la masurile de lupta impotriva crizei euro insa va astepta pana in momentul in care se va forma un pachet complet de masuri, pachet care sa fie discutat la summit-ul liderilor Uniunii, care va avea loc in martie.

Totusi, Rehn considera ca este important sa fie prevenita criza datoriilor suverane si efectele acesteia de subminare a refacerii economice si dezvoltarilor pozitive din piata muncii.

"Este necesar ca guvernele europene sa se asigure ca nu pietele financiare sunt cele care decid si ameninta refacerea economica", a declarat acesta.

Rehn a declarat ca fondul de salvare a zonei euro trebuie sa-si mareasca capacitatea de imprumut dar si sa-si diversifice capacitatile de interventie pentur a inlatura orice dubiu cu privire la capacitatea UE de a actiona impotriva speculatiilor din piete.

Crestere numarul firmelor in insolventa din Marea Britanie

Numarul firmelor din Marea Britanie cu probleme financiare a crescut, fata de anul trecut, si pentru al treilea an consecutiv, de la inceptului lui 2009.

Datele companiilor de insolventa inidac faptul ca 147.836 de companii au intrat in probleme financiare in lunile finale ale anului 2010, in crestere cu 4 procente fata de anul trecut, informeaza The Guardian.

Numarul companiilor cu probleme a crescut cu 20 de procente fata de trimestrul anterior, ceea ce reprezinta o crestere mai mare decat ajustarea sezoniera fireasca.

Companiile britanice se confrunta in prezent, conform analistilor cu un context nefavorabil in care cererea interna este slaba, ca urmare a somajului ridicat dar si din cauza faptul ca exista o concurenta din ce in ce mai mare care incearca sa atraga un public in scadere.

Pretul otelului ar putea creste cu 66 de procente, anul acesta

Pretul otelului ar urma sa creasca cu 66 de procente anul acesta, considera persoane de la varful acestei industrii dar si analistii financiari, o crestere inflationista pe care aceasta industrie a suferit-o o singura data in ultimii 70 de ani.

Intr-un numar de prognoze facute pentru Financial Times, 16 experti ai acestui domeniu au estimat un pret al otelului, pentru anul acesta, in crestere cu cel putin 32 de procente.

Daca estimarile se vor dovedi corecte, otelul va avea cea mai rapida apreciere din 1940 pana in prezent.

Rod Beddows, director executiv la Hatch Corporate Finance, comanie care opereaza cu precadere in pietele de metale, a declarat ca prognozeaza o crestere a pretului de 66 de procente pana la sfarsitul anului 2011, in conditiile in care industria a reactionat la cresterea preturilor materiilor prime iar companiile au profitat de ocazie pentru a-si mari mara de profit.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#criza financiara, #criza zona euro, #presiune guverne euro, #pret otel, #crestere inflatie, #insolventa firme , #transferuri