Motivul neașteptat pentru care nu mâncăm ouă de curcă

Sambata, 30 Noiembrie 2024, ora 04:31
7595 citiri
Motivul neașteptat pentru care nu mâncăm ouă de curcă
Castron cu ouă crude FOTO Pixabay

În timp ce americanii sărbătoresc Ziua Recunoștinței cu mese pline de carne de curcan, mulți s-au întrebat de ce ouăle curcilor nu sunt incluse în meniu – iar răspunsul se reduce la costuri.

Spre deosebire de găini, care produc un ou la aproximativ fiecare 24 de ore, curcile depun doar două ouă pe săptămână.

„Curcile au un ciclu de viață mai lung și au nevoie de aproximativ șapte luni pentru a începe să producă ouă, comparativ cu găinile, care pot începe să depună ouă după doar cinci luni”, a explicat Kimmon Williams de la Federația Națională a Curcanilor din SUA.

Experții au mai subliniat că întreținerea curcilor este mai costisitoare, aceștia necesitând mai multă hrană și spații mai mari pentru creștere. Aceste aspecte cresc cheltuielile pentru consumatori.

De asemenea, ouăle curcilor au un conținut caloric dublu, mai multe grame de grăsimi și de trei ori mai mult colesterol față de cele de găină. Cu toate acestea, unii bucătari profesioniști susțin că ouăle de curci sunt mai potrivite pentru sosuri datorită gălbenușului lor mai cremos și mai bogat.

Ouăle de curci erau populare printre triburile de nativi americani și primii coloniști europeni, acum câteva sute de ani.

Găinile au ajuns în America abia în anii 1500, lăsând ouăle de curci drept singura opțiune pentru nativii americani, care ulterior au introdus acest aliment coloniștilor europeni în secolul al XVII-lea.

Pentru europeni, păsările mari și sălbatice erau animale exotice, devenind rapid un deliciu apreciat. Exploratorii spanioli care au ajuns în Lumea Nouă chiar au adus curcani înapoi în Europa, dar curând au apărut zvonuri care asociau ouăle de curci cu epidemii de lepră.

Aceste suspiciuni erau răspândite mai ales în Franța, unde oamenii priveau cu neîncredere păsările de origine străină.

În schimb, în SUA, noii coloniști considerau ouăle de curci un produs de lux. Până în secolul al XVIII-lea, popularitatea lor a crescut atât de mult încât domesticirea curcanilor a devenit răspândită.

Renumitul restaurant Delmonico's din New York, de exemplu, servea ouă de curci prăjite sau poșate, dar și în frittata sau omlete.

Totuși, odată cu ascensiunea agriculturii industriale în secolul al XX-lea, peisajul alimentar din SUA s-a schimbat. Progresele tehnologice au permis fermierilor să se specializeze în producția de ouă sau carne de găină, ceea ce a făcut ca ouăle de găină să fie mai ieftine și mai accesibile.

Astfel, ouăle de curci și-au pierdut popularitatea, iar chiar și Delmonico's le-a scos în cele din urmă din meniu.

Astăzi, ouăle de curci sunt o raritate, căutate mai ales de pasionații de gastronomie sau fermierii care încearcă să satisfacă cererea specifică din perioada Zilei Recunoștinței. În 2024, Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a raportat o penurie de ouă de curci.

La 1 iunie 2024, stocurile de ouă de curci în incubatoare au atins cel mai scăzut nivel din 1988, ajungând la doar 22,8 milioane de ouă.

Această penurie, atribuită epidemiilor de gripă aviară și pierderii stolurilor de reproducție, a contribuit la o scădere cu 6% a producției de curcani în acest an față de 2023, scrie Dailymail.

Care este cel mai sănătos mod de a găti ouăle dacă ai hipertensiune arterială
Care este cel mai sănătos mod de a găti ouăle dacă ai hipertensiune arterială
Mai mult de 48% dintre persoanele cu vârsta de 18 ani și peste se confruntă cu hipertensiune arterială. Deși medicamentele pot ajuta la controlul tensiunii arteriale ridicate pentru unii...
De ce s-a sfărâmat mitul prezenței crescute la vot care salvează democrația. Politolog: „În anumite contexte, prezența ne costă”
De ce s-a sfărâmat mitul prezenței crescute la vot care salvează democrația. Politolog: „În anumite contexte, prezența ne costă”
De-a lungul timpului s-a vorbit despre beneficiile unei prezențe crescute la vot, atât în țară, cât și în Diaspora, votul fiind cel mai important exercițiu democratic și unul dintre...
#oua, #curcan, #consum, #motive , #stiri magazin
  1. Bancul zilei: Ce cadou nu trebuie să îi faci unui polițist
  2. Alimentele fermentate sunt excelente pentru sănătatea intestinului. Un cercetător de top oferă 3 sfaturi pentru a le introduce în dietă
  3. Așa arată casa de un milion de euro a lui Ștefan Bănică Jr. cu Lavinia Pîrva. Este impresionantă în interior VIDEO
  4. Lista lucrurilor care erau odată normale: demonstrează cât de mult s-au schimbat timpurile. "Îmi amintesc când nu trebuia să descarc o aplicație pentru a face asta"
  5. Cum să ai o legătură mai bună cu mama atunci când v-ați îndepărtat
  6. Hidrofoare și pompe ieftine: soluții eficiente pentru nevoile tale
  7. Stomatologia secolului 21: Soluții avansate pentru sănătatea orală
  8. 10 metode eficiente pentru a-ți revitaliza pielea după o zi aglomerată: îndrumări pentru un ten strălucitor
  9. Aparatele de spălat cu presiune - indispensabile pentru locuitorii la casă
  10. Hemoroizi tratați fără durere și fără spitalizare: Opțiuni moderne