Iordache, catre Span: Al tau m-a vandut! - Stenograme din dosarul Silaghi

Marti, 20 August 2013, ora 15:52
7617 citiri
Iordache, catre Span: Al tau m-a vandut! - Stenograme din dosarul Silaghi

Procurorii il acuza pe Ovidiu Silaghi ca ar fi facut trafic de influenta in 2012 in favoarea finului sau, Adrian Stef, presedintele CJ Suceava, iar printre probele aflate la dosar se afla si mai multe stenograme.

Mai exact, Silaghi este acuzat ca, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Totodata, Silaghi ar fi primit de la Nelu Iordache 200.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Nelu Iordache a depus un denunt la DNA in care a prezentat cum si cui i-a dat banii.

"Cand am ajuns la Silaghi Ovidiu acasa, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, stia ca urmeaza sa vin la el si stia si de problema rezilierii. Inca inainte de a incepe discutia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj.

Dupa ce i-am spus pentru ce am venit, si i-am zis ca am banii la mine, precizandu-i si cuantumul sumei, mi-a zis ca este ok si m-a pus sa pun banii pe o masa din camera. In continuare, ne-am mutat in alta camera, unde era si Span Remus, unde Silaghi Ovidiu mi-a spus ca va lua legatura cu P M a doua zi dimineata pentru anularea rezilierii si am baut un pahar de vin. Intalnirea a durat aproximativ 40 minute", a declarat Iordache.

Iordache: Al tau m-a vandut!

In interceptarile telefonice aflate la dosar, Ovidiu Silaghi este identificat cu "al tau" in discutii, in sensul ca era apropiatul lui Remus Span, fost ofiter de informatii si fost director adjunct al Directiei Generale Anticoruptie.

In data de 09.11.2012, ora 16:44, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe Span si a amenintat ca da totul in vileag.

Nelu Iordache: Ce faci?

S R V: Sunt acasa.

Nelu Iordache: Vii prin Bucuresti maine?

Remus Vasile Span: Da! Maine in jurul amiezii sunt in Bucuresti.

Nelu Iordache: Da?

Remus Vasile Span: Da. Te sun!

Nelu Iordaghe: Bine. Al tau m-a vandut, sa stii!

Remus Vasile Span: Dar ai facut ce ti-am zis eu?

Nelu Iordache: Al tau m-a vandut!

Remus Vasile Span:: Ce?

Nelu Iordache: Al tau m-a vandut!

Remus Vasile Span: Ei, nu mai pune tu botul la toti prostii!

Nelu Iordache: Nu!

Remus Vasile Span: Care iti dau tie...

Nelu Iordache: Nu! Hai sa ne vedem maine!

Remus Vasile Span: Ei... Bine.

Nelu Iordache: Hai sa te vad maine, ca tip, o sa tip, daca ma strangeti de...incep sa dau afara!

Remus Vasile Span: Ei... tipa!

Nelu Iordache: incep sa dau afara.

Remus Vasile Span: Si daca dai afara, ce o sa faci?

Nelu Iordache: Hai, vreau sa te vad maine!

Remus Vasile Span: Bine.

Nelu Iordache: Pa!

La dosar figureaza si alte interceptari din care reiese ca relatiile dintre cei trei erau foarte apropiate.

"Precizez ca S R (Remus Span) era la curent cu problemele mele referitoare la rezilierile contractelor si in mai multe randuri, in acea perioada, a venit la sediul firmei mele si mi-a atras atentia ca in anturajul ministrului Silaghi Ovidiu se vorbeste din ce in ce mai des de rezilierile contractelor R S.R.L.

In acest context am inteles ce am de facut, adica sa-i dau ministrului Silaghi Ovidiu o suma de bani. Avand in vedere ca pierderea lunara suferita B A T A S.A. cu acele curse noi a fost de aproximativ 250.000 EURO, am considerat ca a-i da lui Silaghi Ovidiu suma de 200.000 EURO ar fi suficient pentru a temporiza o vreme tendintele acestea de reziliere a contractelor......", se mai arata in denuntul penal facut de Nelu Iordache.

In dimineata zilei de 23.11 2012, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe Stan Madalin si i-a confirmat acestuia ca i-a dat ce avea de dat lui Ovidiu Silaghi, precizandu-i ca totul va fi in regula.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...