Iordache le-a spus procurorilor ca Silaghi folosea un aparat de bruiaj (Video)

Luni, 19 August 2013, ora 17:58
5628 citiri
Iordache le-a spus procurorilor ca Silaghi folosea un aparat de bruiaj (Video)

Omul de afaceri Nelu Iordache le-a declarat procurorilor DNA ca Ovidiu Silaghi folosea un aparat de bruiaj atunci cand s-au intalnit la Satu Mare pentru a-i inmana suma de 200.000 de euro, potrivit referatului DNA in cazul deputatului liberal acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

Conform referatului, Nelu Iordache sustine ca, in dimineata zilei de 23 noiembrie 2012, s-a deplasat cu un avion la Baia Mare, dupa care a mers cu o masina la locuinta lui Ovidiu Silaghi din Satu Mare, unde i-a inmanat acestuia 200.000 euro, banii fiind pretinsi de ministrul Transporturilor de atunci pentru a nu rezilia un contract intre SC Romstrade SRL si CNADNR.

"Cand am ajuns la Silaghi Ovidiu acasa, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, stia ca urmeaza sa vin la el si stia si de problema rezilierii. Inca inainte de a incepe discutia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Dupa ce i-am spus pentru ce am venit si i-am zis ca am banii la mine, precizandu-i si cuantumul sumei, mi-a zis ca este ok si m-a pus sa pun banii pe o masa din camera. In continuare, ne-am mutat in alta camera, unde era si S.R., unde Silaghi Ovidiu mi-a spus ca va lua legatura cu P.M. a doua zi dimineata pentru anularea rezilierii si am baut un pahar de vin. Intalnirea a durat aproximativ 40 minute", a declarat Nelu Iordache.

Procurorii mai arata ca, dupa ce i-a dat banii lui Silaghi, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe un apropiat, Stan Madalin, si i-a confirmat ca "i-a dat ce avea de dat" lui Silaghi.

De altfel, Nelu Iordache sustine ca mai avusese o intalnire cu Ovidiu Silaghi in data de 12 noiembrie 2012 la biroul acestuia de la Ministerul Transporturilor, in urma careia "a inteles ce se astepta de la el".

"Nelu Iordache sustine ca, dupa ce a primit notificarea de reziliere, s-a dus la biroul ministrului Silaghi Ovidiu cu intentia de a afla modalitatea de rezolvare a problemei. Intrucat la prima discutie pe care a avut-o cu acesta i-a spus ca nu stie despre ce este vorba si ca se va informa, Nelu Iordache declara ca a inteles ca ministrul astepta altceva de la el", se mai arata in referatul procurorilor DNA.

Liderul deputatilor PNL: Silaghi e un om integru. E clar ca PNL are o problema

DNA sustine ca, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre Blue Air, compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care sa lege aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Potrivit procurorilor DNA, in schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil.

Totodata, conform procurorilor, Silaghi a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altora.

Citeste si:
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit luni, 16 mai, despre o resetare completă a Eurovision "pe alte baze", considerând că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...