Liderul deputatilor PNL: Silaghi e un om integru. E clar ca PNL are o problema

Luni, 19 August 2013, ora 17:41
3961 citiri
Liderul deputatilor PNL: Silaghi e un om integru. E clar ca PNL are o problema

Liderul grupului deputatilor PNL, Ovidiu Gerea, a declarat ca e surprins de cererea DNA de incepere a urmaririi penale a colegului sau de partid, Ovidiu Silaghi, si da de inteles ca e posibil ca dosarul sa-i fi fost fabricat.

"Daca e nevinovat si e o problema creata doar sa i se faca o problema, ce mai e de zis? Eu il stiu pe Ovidiu Silaghi un om integru", a spus Gerea pentru Ziare.com.

Intrebat ce parere are ca inca un ministru PNL se confrunta cu o situatie legala si cum afecteaza asta partidul, seful deputatilor liberali a raspuns: "E greu, cand faci o propunere, sa anticipezi ce poate sa apara (...) E clar ca avem o problema, vom vedea cum putem sa o gestionam".

El a raspuns si unei intrebari referitoare la ce va vota PNL atunci cand Camera Deputatilor va trebui sa se pronunte asupra inceperii urmaririi penale.

"Deocamdata, sa ajungem acolo. Vom avea o intalnire, vom vedea ce e de facut, astfel incat sa nu fim acuzati ca vrem sa obstructionam ceva", a mai comentat Gerea.

In atentia DNA

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, urmarirea penala pentru Ovidiu Silaghi.

Potrivit unui comunicat, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, actual deputat PNL si fost ministru al Transporturilor.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, se arata in comunicat.

"Din referatul intocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul asigurarii derularii contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor) si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil", precizeaza documentul citat.

Totodata, Silaghi a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...