De ce nu a avizat Parlamentul European anchetarea lui Silaghi - a avut "mult de munca"

Marti, 03 Iunie 2014, ora 10:02
1980 citiri
De ce nu a avizat Parlamentul European anchetarea lui Silaghi - a avut "mult de munca"

Parlamentul European nu a raspuns timp de 5 luni solicitarii adresate de Directia Nationala Anticoruptie de ridicare a imunitatii lui Ovidiu Silaghi, iar acum acesta beneficiaza de o noua imunitate, cea de deputat in Parlamentul Romaniei.

DNA a trimis solicitarea la PE inca din luna decembrie, dar parlamentul condus de socialistul Martin Schulz nu si-a gasit timp sa dea avizul cerul de anchetatorii romani.

"Presedintele Schulz a solicitat Comisiei Juridice o analiza pe admisibilitatea cererii formulate de autoritatile din Romania, dar nu a primit nici un raspuns. Comisia a avut foarte mult de munca pe finalul acestei legislaturi", a explicat Marcin Grajewsk, ofiter de presa al presedintelui Schulz, pentru gandul.info.

Printr-o scrisoare deschisa, europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut explicatii presedintelui Schulz inca de saptamana trecuta.

"Cetatenii europeni au dreptul sa afle chiar de la dumneavoastra daca, din decembrie 2013, de cand v-a fost transmisa cererea de ridicare a imunitatii europarlamentarului Ovidiu Silaghi, ati informat plenul Parlamentului cu privire la primirea cererii procurorilor din Romania si daca ati trimis aceasta cerere Comisiei de Afaceri Juridice, potrivit obligatiilor pe care le aveti ca presedinte al Parlamentului European.

Cert este ca pana in acest moment imunitatea europarlamentarului Ovidiu Silaghi nu a fost ridicata, iar ancheta penala a acestuia pentru fapte de coruptie este blocata de 5 luni de zile. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania nu a primit niciun raspuns la cererea pe care v-a transmis-o pe 13 decembrie 2013", a acuzat Monica Macovei.

Monica Macovei il acuza pe Martin Schulz ca a blocat anchetarea lui Ovidiu Silaghi

In luna august 2013, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru ca Ovidiu Silaghi sa poata fi urmarit penal pentru trafic de influenta, faptele de care este acuzat avand loc in perioada mai - decembrie 2012, cand acesta a fost ministru al Transporturilor.

Iordache, catre Span: Al tau m-a vandut! - Stenograme din dosarul Silaghi

In data de 3 septembrie, Silaghi a demisionat din Parlamentul Romaniei, iar din 5 septembrie acesta a fost trimis de PNL in Parlamentul European, pe un loc ramas vacant.

Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Ovidiu Silaghi, iar ulterior DNA a decis inceperea urmariririi penale. In luna decembrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie a cerut Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Silaghi, dar de atunci nu a primit niciun raspuns.

Pentru ca fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a refuzat sa il mentina pe Ovidiu Silaghi pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, acesta a demisionat din partid si s-a inscris in PSD, candidand duminica pentru un loc de deputat in colegiul 2 din Satu Mare. Silaghi a acastigat alegerile, iar din acest moment se bucura din nou de imunitatea oferita de Parlamentul Romaniei.

Citeste si:
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine, într-o declarație făcută în seara zilei de marți, 18...
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...