Finul lui Silaghi, audiat la DNA in dosarul in care Dragnea e acuzat de fraude la referendum (Video)

Marti, 20 August 2013, ora 14:22
4061 citiri
Finul lui Silaghi, audiat la DNA in dosarul in care Dragnea e acuzat de fraude la referendum (Video)

Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, a fost audiat marti de procurorii DNA in dosarul deschis ca urmare a autodenuntului senatorului Valer Marian. Acesta a depus o plangere penala in care a sustinut ca Liviu Dragnea ar fi incercat sa fraudeze referendumul din 2012.

Initial jurnalistii au crezut ca Stef este chemat pentru a da declaratii in dosarul in care numele sau este mentionat alaturi de cel al lui Ovidiu Silaghi, nasul lui si fost ministru al Transporturilor, dosar constituit ca urmare a denuntului facut de Nelu Iordache.

"Sunt nebunii, eu am sectii de votare in Satu Mare care nu au de toate 50 de alegatori", a comentat la iesirea de la audieri Adrian Stef.

El a precizat ca a venit insotit de avocat pentru ca este o experienta noua pentru el. Intrebat de jurnalisti, Adrian Stef a spus ca banuieste ca a fost chemat la audieri in calitate de martor in acest dosar, mai ales ca intrebarile s-au referit la obligatia pe care ar fi avut-o, alaturi de alti alesi locali din judet, de a da bani pentru a se raporta cifre de prezenta mai mari la BEC, la indicatiile lui Liviu Dragnea.

Senatorul Valer Marian a facut ce-a zis: Denunt penal pe numele lui Liviu Dragnea (Video)

Adrian Stef a precizat ca nu i s-a pus nicio intrebare legata de dosarul in care Ovidiu Silaghi este acuzat de trafic de influenta in favoarea sa.

Asaltat de jurnalisti cu intrebari legate de acest caz, el a declarat ca a avut intalniri nu doar cu conducerea Blue Air, ci si cu cele ale altor companii de aviatie, printre care si Wizz Air, carora le-a prezentat atu-urile aeroportului din Satu Mare pentru a le convinge sa il utilizeze.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Cererea DNA in cazul Silaghi a ajuns la Parlament - maine e asteptat la audieri

Intrebat daca il cunoaste pe Remus Span, cel care apare in stenogramele din dosarul Silaghi ca fiind cel care e intermediat mita de 200.000 de euro, Adrian Stef a recunoscut ca il cunoaste.

"Eu pe Remus Span l-am mai intalnit, fiind de acolo din zona, dar departe de a avea avantaje electorale. Astea sunt niste nebunii", a declarat Stef, referindu-se la mita invocata de Nelu Iordache si la aparatul de bruiaj pe care l-ar fi avut in casa Ovidiu Silaghi.

Citeste si:
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit luni, 16 mai, despre o resetare completă a Eurovision "pe alte baze", considerând că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...