Romania isi spala la Bruxelles rufele murdare din familie

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 20:15
4329 citiri
Romania isi spala la Bruxelles rufele murdare din familie

Te lasa perplex viteza cu care si-au rezolvat propria dandana demnitarii nostri Silaghi si Hellvig, strecurandu-se tiptil de la Bucuresti la Bruxelles, cu tinichelele lor cu tot, atarnand de coada.

Ramai cu atat mai fara grai, cu cat obiceiul e ca Parlamentul sa-si dezbata orice flecustet saptamani in sir, de preferat luni la rand, daca nu cumva chiar ani, ca sa nu vorbesc de problema cainilor vagabonzi pentru care nu i-au ajuns nici deceniile.

Punct ochit, punct lovit

Trebuie sa fi avut grele obligatii clientelare Crin Antonescu fata de cei doi corifei ai lui, daca a aranjat ca Parlamentul sa ia instantaneu act de demisiile lor, noi nici sa nu stim cand s-a publicat vacantarea la Monitorul Oficial, telespectatorii sa fie indusi in eroare, neexeplicandu-se in ce scop demisionaza cei cu belele pe la justitie si, in sfarsit, confimarea a doua zi ca au si aparut amandoi pe lista europarlamentarilor, ca si cum usturoi n-au mancat.

La drept vorbind, n-ar fi de mirare evenimentul neobisnuit de la Bucuresti, unde se vede de la o posta ca cei doi demisionari o duc bine sub pulpana presedintelui de Senat, dar promptitudinea de la Bruxelles m-a lasat cam ca la dentist.

As fi zis ca acolo birocratia a fost redusa la zero absolut, daca n-as sti ce tentacule de-ale noastre stau de veghe la PE: si sotia lui Antonescu, si consoarta lui Ponta, si probabil ca alte consoarte, din care una aflaram de curand ca a abandonat stupul cu miere de la Bruxelles, ca sa fie probabil mai aproape de fagurele bucurestean.

Doamnele demnitarese

In paranteza fie spus, ma intreb chiar daca nu este pe undeva un conflict de interese atunci cand sotiile demnitarilor nostri se duc, toate gramada, sa se faca demnitarese la UE, unde pot pune oricand o vorba buna intr-o problema delicata, care-l intereseaza pe sotul din tara.

Cazul mi se pare nu numai suspect, dar aproape chiar imoral. Unde s-a mai vazut ca sotiile demnitarilor sa se infiga si ele la varful politicii, in afara propriului nostru caz din trecutul nu tocmai indepartat, cand consoarta politrucului national ajunsese sa se intituleze "cabinetul doi"?

Nu cred ca par misogin, daca ma intreb cum de nu se intampla ca sotiile unor inalti oficiali sa nu fie, de exemplu, chirurgi de renume, pictorite de rasunet, autoare de best seller-uri sau chiar functionare la banca, adica ceva care sa arate ca se bazeaza pe profesia proprie, nu pe aranjamentele de culise ale sotului.

Sub acest aspect, il admir pe domnul Iliescu - el insusi un mare maestru al culiselor - care totusi nu s-a lacomit sa-si faca sotia, nu zic europarlamentar dar nici macar primar de sector sau prefect la vreun judet, ca nu era mare lucru pentru unul ca dansul.

Coruptia, la export cu ea!

Inchizand aceasta paranteza, revin insa la cazul Silaghi si Hellvig. Cand si-a dat seama ca Silaghi e urmarit de justitie, Crin Antonescu a sarit ca ars, afirmand cu toata ipocrizia de care este capabil (si e capabil de foarte multa): "In niciun fel prezenta sa in PE nu va obstructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva va dori sa le faca".

Ciuciu! Dovada suprema este faptul ca cel mai mare maestru in fentarea justitiei prin jocul cu fofarlica de-a intratul si iesitul din Senat, Voiculescu-Felix, si-a facut deja calculele cum s-ar strecura printre degete, daca s-ar face la primavara europarlamentar, in fruntea listei PC.

Cu Silaghi, cu Felix si cu Hellvig, observ cum exportam incet-incet coruptia noastra si conflictele noastre de interese ca pe niste rufe murdare pe care nu dorim sa le spalam la noi in familie, cata vreme s-a descoperit o excelenta spalatorie ecologica la Bruxelles.

Planul pare demult aranjat. Altfel ar fi inexpliabil ca, de la 1 aprilie 2013 (zi cu ghinion!) si pana azi, Curtea de Apel Bucuresti nu i-a comunicat lui Hellvig motivarea hotararii privind starea de incompatibilitate in care s-a complacut ca ministru, parca anume pentru ca sa nu poata contesta hotararea, pana nu ajunge mai intai la Bruxelles, de unde probabil ca problema capata cu totul alte valente.

Sunt curios ce ochi vor face cei de la PE, cand vor vedea ca dupa decolarea liberalului Gigi cu avionul de Jilava, le aterizeaza pe pista Silaghi urmat de cererea pentru ridicare imunitatii, plus Hellvig urmat de surpriza incompatibilitatii din trecutul bucurestean, de care probabil ca n-a amintit in CV, bucurandu-se de prezumtie.

Felix mai lipseste, ca sa fie cat de cat, o echipa. Nu trebuie decat rabdare, ca sa tina prezumtia pana la primavara.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...