Silaghi, audiat la DNA: Am sa ma cert cu Span. A facut un gest urat

Miercuri, 21 August 2013, ora 11:59
5438 citiri
Silaghi, audiat la DNA: Am sa ma cert cu Span. A facut un gest urat
Foto: Digi24

Ovidiu Silaghi sustine ca Remus Span i l-a adus acasa pe Nelu Iordache fara sa il anunte, "pe nepusa masa", si ca nu a primit niciun ban de la el, mai ales ca omul de afaceri nici nu avea cum sa treaca cu 200.000 de euro prin aeroport fara sa fie depistat.

Silaghi a fost audiat miercuri dimineata la DNA intr-un alt dosar, deschis ca urmare a denuntului facut de senatorul Valer Marian cu privire la fraudarea referendumului. In acelasi dosar au mai fost audiati marti presedintele CJ Satu Mare, Andrei Stef (finul lui Silaghi) si presedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Finul lui Silaghi, audiat la DNA in dosarul in care Dragnea e acuzat de fraude la referendum (Video)

Ovidiu Silaghi a declarat la iesirea de la audieri ca a avut datoria sa se prezinte si sa clarifice cateva lucruri si a respins acuzatiile conform carora ar fi contribuit impreuna cu altii la influentarea presedintilor sectiilor de votare de la referendum pentru ca acestia sa raporteze la fiecare ora mai multi participanti la vot.

El a sustinut razand ca Valer Marian este "un tip foarte imprevizibil" si a declarat ca procurorul l-a informat ca in prezent se intocmesc "actele premergatoare" in acest dosar.

Declaratii aberante din arest

Intrebat de jurnalisti daca a fost audiat si in dosarul in care DNA cere aviz de la Parlament pentru urmarirea sa penala, dupa ce Nelu Iordache a sustinut ca i-a dat mita 200.000 de euro, Silaghi a negat, spunand ca nu are decat informatii din presa.

"Astept si eu sa fiu informat. Sunt declaratii aberante din arest, cum ca mi-ar fi dat bani. De ce? Pentru ca i-am reziliat contractele?", a spus Silaghi, referindu-se la denuntul facut de Nelu Iordache.

Mai mult, Silaghi a dezvaluit ca in 22 noiembrie 2012 el a reziliat contractul cu Romstrade, firma lui Iordache, iar in aceeasi seara acesta sustine ca i-ar fi dat bani, ceea ce este nefiresc.

"A venit pana la mine acasa in noaptea respectiva, eu nestiind ca el vine. Am vorbit la telefon cu o cunostinta de a mea. S-a prezentat fara sa il invit", le-a spus Silaghi jurnalistilor, recunoscand ca Iordache a venit la el acasa adus de Remus Span.

In legatura cu acesta, Silaghi a declarat ca il cunoaste "de prin 1997". "Stiam ca a lucrat la guvern, stiam ca a fost ofiter de informatii", a recunoscut el.

Intrebat de jurnalisti de ce si-a permis Span sa i-l aduca pe Iordache acasa, Silaghi a replicat: "E o problema! Am sa ma cert cu el. A fost un gest urat sa mi-l aduca acasa asa, pe nepusa masa".

Iordache, catre Span: Al tau m-a vandut! - Stenograme din dosarul Silaghi

Fostul ministru al Transporturilor a mai explicat ca nu avea cum sa ii inchida usa in nas lui Iordache si a subliniat ca acesta nu avea la el nicio geanta.

"Am aflat ca exista o inregistrare a plecarii lor din Bucuresti, e in blugi si tricou din cate am inteles, nu avea nimic la el. Cum sa treci 200 de mii de euro prin aeroport? Sper sa obtin si inregistrarea din Baia Mare, de la aterizare", a mai spus Silaghi.

Fostul ministru a spus ca, intr-adevar, Nelu Iordache ar fi insistat sa nu i se rezilieze contractul, dar acest lucru nu era posibil pentru ca procedurile demarasera deja, fiind cunoscute si la nivelul Comisiei Europene.

Silaghi a spus ca intrevederea cu Iordache a durat 10 minute. "I-am spus sa plece mai repede", a declarat el, precizand ca o sa vada exact cat a durat "pe camera de luat vederi de la mine acasa".

Intrebat de jurnalisti daca are acasa un sistem de bruiaj al interceptarilor, asa cum a sustinut Nelu Iordache in denunt, Silaghi a ras si a replicat: "Acest lucru tine de James Bond".

Totodata, liberalul a subliniat faptul ca episodul a fost "o surpriza neplacuta", precum si ca nu a cerut si nu a primit nicio suma de la Nelu Iordache, nici de la el, nici de la interpusi, nici de la o societate comerciala a acestuia.

Pe de alta parte, Ovidiu Silaghi a spus ca nu are de gand sa se retraga din viata politica, desi viata lui este "un lung sir de coincidente", el reamintind si de procesele deschise de ANI de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Silaghi audiat DNA Iordache, #Silaghi Span Iordache, #Silaghi mita Iordache, #Silaghi dosar referendum , #DNA