Silaghi: Nu am cerut si nu am primit bani de la Iordache, sunt intru totul nevinovat

Luni, 19 August 2013, ora 19:29
2133 citiri
Silaghi: Nu am cerut si nu am primit bani de la Iordache, sunt intru totul nevinovat

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, potrivit unui comunicat de luni.

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi declara ca este nevinovat deoarece nu a cerut si nu a primit niciodata foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache si nu a influentat si nu a intervenit in niciun fel in privinta executarii sau ne-executarii platilor din contractul Arad-Nadlac.

Silaghi nu mai vrea la Transporturi, PNL va face o noua propunere

"Nu am influentat si nu am intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut si nu am primit niciodata foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpusii sai, in niciun scop, si nu am intervenit in executarea sau ne-executarea platilor din acest contract sau oricare altul", afirma Silaghi, intr-un comunicat de presa.

El adauga ca este convins ca in timp se va dovedi ca este "intru totul nevinovat si ca aceasta a fost o manevra politica a lui Traian Basescu".

De asemenea, Silaghi arata ca referatul DNA privind sesizarea Camerei Deputatilor in vederea avizului necesar urmaririi sale penale pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta "se bazeaza pe o denuntare a unui individ care, in incercarea de a-si salva situatia, arunca vinovatii pe alte persoane".

"In acest context, nu pot sa nu remarc coincidenta aparitiei acestui referat, precum si invitarea mea la DNA pentru audieri pe 21 august 2013, in preajma declaratei zile a deciziei numirii mele de catre presedintele Traian Basescu in propusa calitate de ministru al Transporturilor. De asemenea, nu pot sa nu observ faptul ca acest referat a aparut dupa ce incercarea ANI de a ma declara incompatibil a esuat", afirma deputatul liberal.

El sustine ca DNA i-a oferit presedintelui Basescu "motivul perfect" pentru a nu-l numi in functia de ministru al Transporturilor.

"Tot in seria coincidentelor se incadreaza si discursul presedintelui Traian Basescu din 22 iulie 2013 in care explica faptul ca nu doreste sa ma numeasca la conducerea Ministerului Transporturilor. Doar ca in acel discurs nu gasise inca motivul pentru a nu ma numi, iar acum DNA i-a oferit 'motivul perfect'. Situatia este asemanatoare cu alte cazuri similare din trecut (Atanasiu, Pacuraru si altii) ", sustine Silaghi.

El precizeaza ca si-a retras candidatura pentru functia de ministru si va cere PNL sa faca o noua nominalizare pentru a nu prelungi situatia de interimat de la minister si pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului si Guvernului.

DNA cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Seful DNA a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, fapta din perioada in care a fost ministru al Transporturilor si prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

"Totodata, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte", au precizat procurorii DNA.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...