DNA incepe urmarirea penala fata de Remus Span, in dosarul lui Silaghi (Video)

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 19:12
4175 citiri
DNA incepe urmarirea penala fata de Remus Span, in dosarul lui Silaghi (Video)

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de Remus Span, fost ofiter de informatii si fost director adjunct al Directiei Generale Anticoruptie, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada mai - noiembrie 2012, in mod repetat, invinuitul Span Remus Vasile i-a acordat sprijin numitului Silaghi Ovidiu Ioan, ministru al Transporturilor la acea data, pentru a pretinde si primi bani si foloase necuvenite de la administratorul firmei Romstrade SRL, Nelu Iordache", se arata in comunicatul remis presei de DNA.

Silaghi, audiat la DNA: Am sa ma cert cu Span. A facut un gest urat

Procurorii DNA il acuza pe fostul sef DGA ca "a intermediat intalniri intre cumparatorul de influenta Nelu Iordache si ministrul Silaghi Ovidiu Ioan, cunoscand problemele pe care le intampina S.C. ROMSTRADE SRL in derularea contractelor cu CNADNR SA (intrucat anterior isi desfasurase activitatea in cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu) ".

De asemenea, Span mai este acuzat ca "a intermediat primirea, de catre ministrul Silaghi Ovidiu Ioan de la Nelu Iordache, a sumei de 200.000 euro si a foloaselor necuvenite constand in efectuarea unor curse aeriene intre Satu Mare si orase din Europa pentru sustinerea campaniei electorale a unei peroane apropiate ministrului, in conditiile in care invinuitul cunostea ca societatea Romstrade SRL inregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea sa le suporte, precum si problemele reale ale S.C. ROMSTRADE SRL in derularea contractelor, probleme care indreptateau CNADNR S.A. sa dispuna anumite masuri de reziliere a unor contracte".

In plus, Remus Span ar fi cel care l-a convins pe Nelu Iordache ca ministrul Silaghi "este dispus sa il sustina si sa influenteze deciziile conducerii CNADNR S.A. pentru a sprijini interesele firmei S.C. ROMSTRADE SRL".

Cu toate ca este DNA a cerut Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, acuzat de trafic de influenta in forma continuata, acesta a fost desemnat de PNL sa preia mandatul lasat liber de Cristian Busoi la Parlamentul European.

C.B.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com