Fenechiu, inlocuit de la Transporturi? Silaghi: Nu stiu, mai stau la plaja

Marti, 02 Iulie 2013, ora 20:06
5138 citiri
Fenechiu, inlocuit de la Transporturi? Silaghi: Nu stiu, mai stau la plaja

Situatia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, este incerta in fruntea institutiei, acesta asteptand decizia instantei, de joi. Conform unor surse din PNL, insa, Ovidiu Silaghi ar fi deja pregatit pentru a prelua portofoliul.

In cazul in care Relu Fenechiu ar fi condamnat, pe 4 iulie, in dosarul "Transformatorul", acesta ar urma sa fie inlocuit din functie cu fostul ministru al Transporturilor, potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei.

Intrebat de Ziare.com daca i s-a propus preluarea functiei in cazul unei decizii judecatoresti nefavorabile lui Fenechiu, Silaghi a raspuns: "Nu, nu, stati sa asteptam odata sentinta".

Totodata, intrebat daca este posibila schimbarea din functie a lui Relu Fenechiu, dupa hotararea instantei, fostul ministru al Transporturilor a spus: "Sunt la plaja de o saptamana, mai stau inca o saptamana, nici nu stiu care e situatia".

Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta 1, pana in luna decembrie 2012.

Fenechiu: Cei care imi vor raul vor avea o surpriza

La randul sau, ministrul Fenechiu a declarat marti seara, intr-o interventie la Realitatea TV, ca nu are niciun fel de emotii privind procesul de pe 4 iulie, precizand ca va ramane "slujbas al statului" pana in ultimul moment.

"De atatea ori am fost pe muchie de cutit si mi s-a spus ca saptamana viitoare voi fi demis, incat am ajuns in situatia in care eu nu-mi pot prevedea viitorul, dar voi fi slujbas al statului roman pana in ultmiul moment", a declarat liberalul.

In finalul interventiei, Fenechiu a subliniat ca toti cei care ii "doresc raul" s-ar putea sa aiba "surprize neplacute".

Ce a invatat Ponta de la Nastase si care e viitorul lui Fenechiu in Guvern

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, luni, ca nu are de gand sa il demita pe ministrul Transporturilor, daca acesta va fi achitat. Premierul a amintit ca Fenechiu avea de rezolvat doua probleme: privatizarea CFR Marfa si deblocarea POS-T, subliniind ca este "extrem de multumit" de activitatea de ministru a liberalului.

In plus, Relu Fenechiu va fi inlocuit din postul de ministru doar daca judecatorii vor emite o decizie de condamnare a acestuia, a adaugat Ponta, precizand ca a discutat despre acest lucru atat cu Fenechiu, cat si cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Ponta a mentionat insa ca nu s-a discutat despre un eventual inlocuitor al lui Fenechiu, pentru "ca nu e bine sa vorbesc oamenii de rau" si pentru ca "sper, slava Domnului, ca Relu Fenechiu sa fie achitat.

Ponta a amintit ca o prima decizie in cazul ministrului Transporturilor este posibil sa fie luata la sedinta instantei din 4 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Silaghi inlocuit Fenechiu Transporturi, #Relu Fenechiu inlocuit, #Relu Fenechiu condamnat Transformatorul , #ministrul Transporturilor