Posibil schimb de ministere intre PSD si PNL. Propunerea liberalilor pentru Transporturi, Silaghi - surse

Luni, 15 Iulie 2013, ora 16:26
2436 citiri
Posibil schimb de ministere intre PSD si PNL. Propunerea liberalilor pentru Transporturi, Silaghi - surse

O discutie in USL privind un schimb de ministere intre PSD si PNL, in contextul in care PNL trebuie sa faca o nominalizare pentru ministrul Transporturilor, nu este exclusa, au declarat surse social-democrate, luni, la finalul reuniunii BPN al PSD.

Sursele citate au mentionat ca o astfel de discutie nu a avut inca loc, dar ca nu este exclusa. "Deocamdata", propunerea PNL pentru functia de ministru al Transporturilor este Ovidiu Silaghi, au aratat aceleasi surse. BPN al PNL se va reuni marti, incepand cu ora 12.00, la Camera Deputatilor, pentru a face nominalizarea la Ministerul Transporturilor.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor sa aiba loc "zilele astea", el precizand ca a avut pe aceasta tema o convorbire telefonica cu liderul PNL, Crin Antonescu, si ca va face propunerea catre seful statului dupa o decizie a PNL.

Silaghi are inca proces cu ANI. Ponta nu exclude numirea lui ca ministru al Transporturilor (Video)

"Sper zilele astea sa fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu - am discutat la telefon, nu este in tara. Mai departe, cand avem o decizie a PNL, eu trebuie sa-i propun presedintelui numirea in functie", a spus Ponta. El a aratat ca va prelua interimatul la minister, dar a precizat ca doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.

Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflandu-se insa la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.

Premierul Ponta s-a aratat surprins de faptul ca Ovidiu Silaghi este deja la Palatul Victoria, dar a precizat ca se va intalni cu acesta daca tot este la sediul Guvernului, adaugand ca decizia de clasare a sesizarii ANI in cazul acestuia este definitiva.

"O sa discut si astazi, si maine, am discutat cu Antonescu la telefon, pentru ca nu este in tara, o sa discut cu Chitoiu, care ca vicepremier coordoneaza activitatea in Guvern din partea colegilor liberali, si trebuie sa vorbesc cu presedintele, evident, pentru ca nu vreau sa fac o propunere inainte de a-l informa", a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Transporturilor.

Posibilul urmas al lui Fenechiu - Antonescu: Silaghi este o varianta

La remarca jurnalistilor ca Silaghi este deja la Palatul Victoria, Ponta a intrebat: "Cine e la Guvern? ". Dupa ce jurnalistii i-au spus din nou ca este vorba de Silaghi si intrebat daca se va intalni cu acesta, premierul a raspuns afirmativ. "Daca este la Guvern, sigur ca o sa ma vad cu el, cum sa nu ma vad", a spus Ponta.

Intrebat daca acesta a venit neinvitat, Ponta a afirmat ca "Guvernul este mare", sugerand astfel ca este posibil ca Silaghi sa fi venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu altcineva.

El a precizat insa din nou ca a lucrat bine cu Silaghi si ca decizia judecatorilor de clasare in cazul sesizarii ANI nu este doar in prima instanta, ci chiar definitiva. Surse politice declarau, vineri, ca, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, varianta pe care insa premierul Ponta o analizeaza, avand in vedere ca acesta a facut obiectul unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...