Propunerea lui Silaghi la Transporturi, trimisa la Cotroceni (Video)

Luni, 22 Iulie 2013, ora 10:26
1665 citiri
Propunerea lui Silaghi la Transporturi, trimisa la Cotroceni (Video)
Foto: ecomagazin.ro

Premierul Victor Ponta a semnat in acest weekend propunerea de numire a liberalului Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, iar documentul a fost trimis luni dimineata la Palatul Cotroceni, urmand ca presedintele sa decida daca accepta sau nu.

Decretul prin care Victor Ponta a preluat oficial interimatul la Ministerul Transporturilor a fost semnat la data de 12 iulie, chiar in ziua in care detinatorul portofoliului, Relu Fenechiu, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul Transformatorul.

La cateva zile, conducerea PNL l-a desemnat pe Ovidiu Silaghi drept succesor al lui Fenechiu, iar propunerea a fost discutata informat de premier si presedinte, la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta a declarat ca Traian Basescu a cerut ragaz sa se gandeasca pana la sfarsitul saptamanii. La randul sau, presedintele a declarat vineri ca asteapta intoarcerea in tara a lui Crin Antonescu pentru a discuta subiectul cu acesta. Sambata seara, dupa ce discutia a avut loc, Crin Antonescu a dezvaluit intr-o emisiune de televiziune ca presedintele i-ar fi spus ca nu va semna curand decretul de numire a unui nou ministru, preferand ca Victor Ponta, in calitate de interimar, sa isi asume responsabilitatea pentru privatizarea CFR Marfa, stiut fiind ca, alaturi de Relu Fenechiu, a fost cel care a girat inceputul acestui proces.

"E un joc politic a la Traian Basescu, dar extrem de neserios(...)Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, cum este si acum, de secretarul de stat dl Ghibu. Eu semnez, dar nu am timp si nici nu ar fi normal ca primul-ministru sa se mute la Ministerul Transporturilor. Doi - CFR Marfa sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, mi le-am asumat si cand era dl Fenechiu, se aproba prin hotarari de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Trei - nu pot sa stau decat maxim 45 de zile. Conform contractului, la 60 de zile dupa semnare trebuie platiti banii. Deci nu are nicio logica ideea asta ca stau eu pana se inchide CFR Marfa", a replicat Victor Ponta, la Antena 3, exprimandu-si temerile ca presedintele ar intentiona sa ii "fabrice" un dosar.

Primul-ministru a anuntat ca va transmite la Cotroceni propunerea. "O sa trimit la Cotroceni propunerea cu dl Silaghi de a fi ministru al Transporturilor, dupa care presedintele, nu stiu in ce termen, va trebui sa se pronunte", a spus Ponta.

Interimatul lui Victor Ponta poate dura 45 de zile, prin urmare presedintele poate amana o decizie cu privire la Ovidiu Silaghi inca 35 de zile. Presedintele poate refuza nominalizarea acestuia, dar motivat, dupa care va fi nevoit sa numeasca orice alta propunere ar face USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#propunere Silaghi trimisa Cotroceni, #Silaghi propus PNL ministru , #ministrul Transporturilor