Silaghi la Transporturi - Ponta: I-am zis lui Basescu, nu mi-a spus nici da, nici nu

Marti, 16 Iulie 2013, ora 15:06
4665 citiri
Silaghi la Transporturi - Ponta: I-am zis lui Basescu, nu mi-a spus nici da, nici nu

Premierul Victor Ponta a declarat ca i-a transmis lui Traian Basescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, adaugand ca presedintele nu a acceptat, dar nici nu a respins propunerea.

"Am avut o discutie informala cu presedintele Traian Basescu si presedintele a zis ca se gandeste, ca analizeza propunerea si ca pana la sfarsitul saptamanii isi va face public punctul de vedere. L-am informat pe presedinte de a avea un inlocuitor la ministerul Transporturilor in persoana domnului Silaghi, a luat act de acest lucru.

Silaghi, oficial propunerea PNL la Transporturi - a fost singur pe buletinul de vot

Nu l-a respins, dar nici nu l-a acceptat. L-am informat eu direct si nu a spus nici da, nici nu. A spus ca analizeaza", a declarat premierul Victor Ponta, marti, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Intrebat daca ia in calcul posibilitatea ca presedintele sa-l respinga pe Silaghi din cauza incompatibilitatii sesizate de Agentia Nationala de Integritate in legatura cu acesta, seful Guvernului a spus ca fostul ministru a fost achitat de instanta, ceea ce il face "apt din punct de vedere legal" pentru a ocupa din nou aceasta functie.

PNL: Ovidiu Silaghi poate fi ministru, subiectul ANI e "inchis"

"Cu domnul Silaghi am lucrat bine. A fost acuzat de ANI, acum are o decizie finala a judecatorilor, care claseaza sezizarea ANI. Din punct de vedere legal, Silaghi si-a rezolvat aceasta problema. Deci este apt din punct de vedere legal", a mai precizat premierul, adaugand ca "daca un ministru a plecat printr-o decizie a judecatorilor, altul s-ar putea intoarce gratie unei decizii a judecatorilor".

Totusi, premierul si-a exprimat speranta ca Traian Basescu nu va respinge aceasta propunere: "Exista o decizie a Curtii Constitutionale care da dreptul presedintelui sa respinga o propunere. Ideea mea a fost sa nu ajungem la o asemenea situatie".

De asemenea, Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca discutia purtata cu Traian Basescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi in fruntea ministerului Transporturilor a fost destul de scurta si ca discutia s-a concentrat mai mult pe vizita lui Christine Lagarde si pe noul acord al Romaniei cu FMI.

Concluziile lui Lagarde: Romania nu numai ca va supravietui, dar o va duce mult mai bine

"Am discutat despre noul acord cu FMI, ca sa fiu foarte sincer. Discutia despre domnul Silaghi a fost foarte scurta", a subliniat premierul, adaugand ca nu poate oferi inca detalii despre negocieri.

"Va dati seamana ca nu pot sa spun la televizor. Cand e vorba de o negociere, nu iti arati cartile inainte de negociere. Parlamentul va fi informat de catre mine asupra angajamentului pe care urmeaza sa il luam", a conchis Ponta, dezvaluind totusi ca pe agenda de discutii se afla si scaderea TVA-ului.

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...