Silaghi la Transporturi - Ponta: I-am zis lui Basescu, nu mi-a spus nici da, nici nu

Marti, 16 Iulie 2013, ora 15:06
4736 citiri
Silaghi la Transporturi - Ponta: I-am zis lui Basescu, nu mi-a spus nici da, nici nu

Premierul Victor Ponta a declarat ca i-a transmis lui Traian Basescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, adaugand ca presedintele nu a acceptat, dar nici nu a respins propunerea.

"Am avut o discutie informala cu presedintele Traian Basescu si presedintele a zis ca se gandeste, ca analizeza propunerea si ca pana la sfarsitul saptamanii isi va face public punctul de vedere. L-am informat pe presedinte de a avea un inlocuitor la ministerul Transporturilor in persoana domnului Silaghi, a luat act de acest lucru.

Silaghi, oficial propunerea PNL la Transporturi - a fost singur pe buletinul de vot

Nu l-a respins, dar nici nu l-a acceptat. L-am informat eu direct si nu a spus nici da, nici nu. A spus ca analizeaza", a declarat premierul Victor Ponta, marti, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Intrebat daca ia in calcul posibilitatea ca presedintele sa-l respinga pe Silaghi din cauza incompatibilitatii sesizate de Agentia Nationala de Integritate in legatura cu acesta, seful Guvernului a spus ca fostul ministru a fost achitat de instanta, ceea ce il face "apt din punct de vedere legal" pentru a ocupa din nou aceasta functie.

PNL: Ovidiu Silaghi poate fi ministru, subiectul ANI e "inchis"

"Cu domnul Silaghi am lucrat bine. A fost acuzat de ANI, acum are o decizie finala a judecatorilor, care claseaza sezizarea ANI. Din punct de vedere legal, Silaghi si-a rezolvat aceasta problema. Deci este apt din punct de vedere legal", a mai precizat premierul, adaugand ca "daca un ministru a plecat printr-o decizie a judecatorilor, altul s-ar putea intoarce gratie unei decizii a judecatorilor".

Totusi, premierul si-a exprimat speranta ca Traian Basescu nu va respinge aceasta propunere: "Exista o decizie a Curtii Constitutionale care da dreptul presedintelui sa respinga o propunere. Ideea mea a fost sa nu ajungem la o asemenea situatie".

De asemenea, Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca discutia purtata cu Traian Basescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi in fruntea ministerului Transporturilor a fost destul de scurta si ca discutia s-a concentrat mai mult pe vizita lui Christine Lagarde si pe noul acord al Romaniei cu FMI.

Concluziile lui Lagarde: Romania nu numai ca va supravietui, dar o va duce mult mai bine

"Am discutat despre noul acord cu FMI, ca sa fiu foarte sincer. Discutia despre domnul Silaghi a fost foarte scurta", a subliniat premierul, adaugand ca nu poate oferi inca detalii despre negocieri.

"Va dati seamana ca nu pot sa spun la televizor. Cand e vorba de o negociere, nu iti arati cartile inainte de negociere. Parlamentul va fi informat de catre mine asupra angajamentului pe care urmeaza sa il luam", a conchis Ponta, dezvaluind totusi ca pe agenda de discutii se afla si scaderea TVA-ului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta Basescu numire Silaghi, #propunere Silaghi analizata Basescu, #numire ministru Transporturi , #ministrul Transporturilor