Silaghi, oficial propunerea PNL la Transporturi - a fost singur pe buletinul de vot

Marti, 16 Iulie 2013, ora 14:58
2010 citiri
Silaghi, oficial propunerea PNL la Transporturi - a fost singur pe buletinul de vot
Foto: Arhiva

Ovidiu Silaghi a fost votat, marti, de conducerea PNL pentru a ocupa functia de ministru al Transporturilor, dupa condamnarea la inchisoare a lui Relu Fenechiu.

Decizia a fost luata in baza unui vot secret care a avut loc in cadrul sedintei Biroului Politic Central al PNL. 47 de voturi au fost pentru si 5 impotriva. Nu a existat nicio abtinere, relateaza B1TV.

De altfel, pe buletinul de vot nu a existat decat un nume, cel al lui Ovidiu Silaghi.

Sedinta liberalilor a inceput cu o intarziere de o ora, la 13:00, si fost condusa de Eduard Hellvig, secretarul general, asistat de prim-vicepresedintele Klaus Iohannis. Intarzierea s-a datorat unei videoconferinte organizate cu liderii partidului, la care a participat si Crin Antonescu, aflat intr-o vizita privata in SUA, relateaza Antena3.

La finalul sedintei BPC, Klaus Iohannis, Ovidiu Silaghi si Mihai Voicu au sustinut o scurta conferinta de presa.

Silaghi a apreciat ca "foarte buna" prestatia lui Relu Fenechiu in fruntea Ministerului Transporturilor si a spus ca a purtat cu acesta "discutii foarte lungi" si au stabilit impreuna strategia pentru derularea in continuare a programelor de la minister.

De asemenea, el a subliniat ca doreste mentinerea ministerului in "parametri de performanta", adica asa cum este acum.

Ministru sau europarlamentar?

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca presedintele Traian Basescu a spus ca se mai gandeste daca accepta sau nu nominalizarea sa, Ovidiu Silaghi a raspuns: "Nu cred sa aiba nimic impotriva, e foarte bine ca se gandeste, e un minister pilot in Guvernul Romaniei, cea mai mare parte a fondurilor europene sunt gestionate prin acest minister".

Pe de alta parte, Ovidiu Silaghi a refuzat, ca si in alte randuri, sa spuna daca renunta sau nu la o candidatura la alegerile europarlamentare de la anul, stiut fiind ca isi doreste sa fie eurodeputat.

"Nu pornim cu ideea ca avem mandate scurte sau lungi. Avem mandate in care trebuie sa facem treaba. Alegerile sunt abia la anul (....) E timp suficient sa ma gandesc si eu, cum o face si presedintele", a replicat el.

Intrebat de jurnalisti daca s-a discutat aceasta propunere si cu partenerii din USL, prim-vicepresedintele Klaus Iohannis a raspuns ferm: "Nu". "Va fi comunicata partenerilor nostri, care o vor comunica mai departe", a completat el.

Liberalii au precizat ca nu s-a discutat despre o posibila "varianta de rezerva" in cazul in care presedintele il va respinge pe Ovidiu Silaghi.

Intrebat de un jurnalist daca a fost invitat de Traian Basescu la o discutie, asa cum a obisnuit seful statului sa faca si in alte situatii similare, Ovidiu Silaghi a raspuns: "Nu am primit pana la aceasta ora nicio invitatie".

Pe de alta parte, Klaus Iohannis a negat vehement speculatiile conform carora PSD si PNL ar fi discutat despre un schimb de ministere care sa includa Ministerul Transporturilor. "Pot sa va asigur ca nu au existat astfel de discutii", a subliniat el.

De asemenea, Ovidiu Silaghi a sustinut inca o data ca nu mai are niciun diferend in justitie cu Agentia Nationala de Integritate, recursul din aprilie 2014, de la Inalta Curte, fiind depus de el, nu de agentie.

PNL a remis presei, marti, un comunicat in care se arata ca problemele pe care Ovidiu Silaghi le are in justitie, din cauza Agentiei Nationale de Integritate, s-au incheiat definitiv, dar mass-media continua sa sustina contrariul.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Silaghi votat PNL Transporturi, #Ovidiu Silaghi ministru, #vot PNL ministru Transporturi , #ministrul Transporturilor